Két kategóriában is világbajnok lett a magyar Gabko Chili az idén 10. alkalommal megrendezett The World Hot Pepper Awardson, vagyis a világ legerősebb önteteit felsorakoztató versenyen.

A korábban az Origón is bemutatott nagymarosi termelő meglepő módon ugyanazzal a termékkel győzedelmeskedett mindkét csoportban:a tequilás jalapenónak úgy tűnik, jár a dupla arany. „Ez számomra is meglepő véletlen. Azért indult el két kategóriában, mert nem tudtam eldönteni, melyikbe passzol inkább – ma éjszaka óriási meglepetésként ért a hír, hogy a Pepper Specificben és a Pepper Basedben is az én szószomat hozták ki legjobbnak." 

A díjnyertes szószForrás: Origo

A termék kapcsán Nagy Gábor elmondta: Magyar módra készül, savanyított jalapenóból, amit fokhagymával, lime-mal és tequilával egészítek ki.A The World Hot Pepper Awardson leginkább különleges ízekkel lehet érvényesülni – nagyon örülök, hogy a már két éve kifejlesztett és a hazai mexikói éttermekben is kedvelt szószom elnyerte az amerikai zsűri tetszését."

Gabko Chili NagymarosonForrás: Zirig Árpád

Nemzetközi világversenyen nem ez volt az első magyar siker: 2015-ben a Diczkó László által készített Spirit of Attila szerzett aranyat a The World Hot Sauce Awards Hot sauce kategóriájában.

A teljes idei eredménylista itt olvasható.