A péksütemény, amit egy magyar se enne meg

szusi croissant
Vágólapra másolva!
Nálunk legfeljebb a sajtosig jutottunk, pedig a croissant komoly lehetőségeket rejt magában, ha értő kezekbe kerül.
Vágólapra másolva!

Budapesten sajnos már az is hatalmas kihívás, hogy rendes croissant-t találjon az ember, néha jobban járunk, ha megbízható minőségű fagyasztott terméket használnak.

Egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat a helyeket, ahol valóban jót adnak,

mostanában a Príma Pék szerzett igazán kellemes meglepetést, de csak a sima, a töltött nem is megfelelő tésztából készül.

A Mr. Homes Bakehouse nevű San Francisco-i pékségben azonban valami különleges véletlen folytán

az eredeti vajas tésztás változatot is képesek megtölteni.

Ráadásul nem csak édeset, hanem sósat is pakolnak a croissant-jukba, külön örömmel látjuk, hogy szusit is.

Szép levegős tészta Forrás: Mr. Holmes Bakehouse

Illetve a szusi persze azért enyhe túlzás, hiszen inkább csak a japán fogásra emlékeztető töltelékről van szó: füstölt lazac, tengeri hínár, gyömbér és wasabi.

Muffin+croissant=cruffin Forrás: Mr. Holmes Bakehouse

A Mr. Holmes Bakehouse egyébként is meglehetősen innovatívnak számít,

saját találtamányuk a croissant és a muffin keresztezéséből létrejött cruffin is.

Kreatívitásukat közel 80 ezer felhasználó díjazza Instagramon, valószínűleg nem panaszkodhatnak a forgalmukra.