Megkóstoltuk a világbajnokot

gabko jalapeno
Vágólapra másolva!
A múlt hét ünnep volt a hazai chiliseknek: két kategóriában is világbajnok lett a magyar Gabko Chili a 10. alkalommal megrendezett The World Hot Sauce Awards-on. Az amerikai seregszemlén a világ legerősebb vagy éppen legízesebb öntetei csaptak össze.
Vágólapra másolva!

Ezt muszáj megkóstolni, gondoltuk. Természetesen a mi irodánkban is akadnak csípős ízeket kedvelő kollégák, így nem kellett sokáig vadászni a jelentkezőkre.

A fokhagymás-tequilás-limeos jalapeno két kategóriában is aranyat nyert

- a Pepper Specific és a Pepper Based aranyát is elhozta. Kíváncsiak voltunk, vajon nálunk győzedelmeskedik-e?

Aranytestű chiliisten? Forrás: Zirig Árpád

A kupak lecsavarása után azonnal illatpróba következett.

– jött az első vélemény. A Gabko szósz illatában nincs semmi zavaró, harmonikus és étvágygerjesztő is egyben.

Az összetevők listája Forrás: Zirig Árpád

A tesztet krumpliszirommal végeztük, annak nincsen túl domináns íze, de ügyesen képes magára kapni a paprika aromáit.

– fűzte hozzá újságíró kollégánk.

Chipsszel ettük Forrás: Zirig Árpád

„Nem halálosan csípős, ez

– forgatta meg szájában informatikusunk. Az irodájukban egyébként annyi kapszaicin van, amivel ezrek torkában lehetne máglyát gyújtani – szeretik a fiúk a csípőset, na. Nem véletlen, hogy a kis szeánszra is náluk került sor.

Az illata meggyőző Forrás: Zirig Árpád

„Hamburgerhez isteni lenne!" – jegyeztük fel.

– a szósz állaga közepesen híg, nem kell kiütögetni az üvegből, kicsurran magától is.

Tényleg harmonikus Forrás: Zirig Árpád

„Az íze mindenkinek ismerős lesz, hiszen az alapja jó ecetes paprika" – összegeztük. A végső értékelést maguk az informatikusok mondták ki:

Ott hagytam. Pár órával később, ebéd után, már alig volt az alján.

A lányok sem maradtak ki Forrás: Zirig Árpád