Szabad-e ananászt tenni a pizzára?

2017.02.27. 09:32

A pizza olyan, mint a foci: mindenkinek ért hozzá és van róla véleménye. Még a politikusoknak is, sőt nem feltétlenül pozitív. 

Talán mert a pizzát mindenki szereti, komoly véleménykülönbségek létezhetnek azzal kapcsolatban, mikor számít jónak az egyik leghíresebb olasz étel és mi kerülhet a tésztára. Az izlandi elnök szerint ananász semmiképpen sem. 

Elég fura változatForrás: Foodbeast/Youtube

A hozzáértők hosszasan tudnak vitatkozni a pizzatészta egyedül üdvözítő vastagságáról (természetesen, csakis a vékony!), de talán még nagyobb viharokat képes kavarni, hogy mi kerüljön a tetejére. Gudni Thorlacius Jóhannesson izlandi elnök az ananászt mindenképpen kizárná a lehetőségek közül.

Határozottan ellenzem" - mondta az elnök egy középiskolában tett látogatása során, amikor az egyik diák a pizzafeltételkről, azon belül is a hawaii pizzáról kérdezte. Állítólag még azon is viccelődött, hogy ha rajta múlna, betiltaná az ilyen eretnekségeket.

Aztán persze egy Facebook posztban enyhített szigorúságán, azt is bevallotta, hogy szereti az ananászt. De csak, ha nem pizzán tálalják. Szegény Sam Panopoulos, amikor 1962-ben Kanadában feltalálta a hawaii pizzát, biztos nem gondolta volna, hogy ennyit fogják szidni és imádni. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK