Ismeri a legjobb magyar termelőket?

Az év termelője
Kiemelkedő magyar mustár
Vágólapra másolva!
A hazai gasztronómia fellendülésének a kulcsa a jó minőségi magyar alapanyag, az állandó minőségű termék. Gundel Károly óta tudjuk: "A jó alapanyagot el lehet rontani, de rosszból nem lehet jót főzni."
Vágólapra másolva!

A Magyar Konyha gasztronómiai magazin tegnap este, február 25-én negyedik alkalommal adta át a legjobb termelők díját – a lista igazán széles. A rendezvény egyik kulcsgondolata az volt, hogy „a második világháború utáni évtizedekben lezüllesztették élelmiszereink termelési kultúráját,

Kitermelődött egy alulinformált, igénytelen és fizetésképtelen tömeg, amelyik gyorsan, sokat és olcsón akar enni. Először tömegétkeztetéssé silányították a vendéglátást (gasztrokádárizmus), majd cinikus felelőtlenséggel megnyitották a piacokat a silány ipari-, vagy félkész termékek előtt (plazagasztronómia). Minden rosszat megtartottunk, amit a régi rendszerből örököltünk és minden selejtet átvettünk, amit az élelmiszermaffia felkínált." - a díjakat Lévai Anikó a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke és Vinkó József főszerkesztő adták át.

Kiemelkedő magyar mustár Forrás: Ghaurved facebook

A 2016-os díjazottak

Vereckei Ágnes - házi mustár Nagykanizsáról

Vinkó József a díjátadón elárulta, hogy „a Ghaurved mustárüzem termékeinek minőségét a gondosan válogatott alapanyag és a több száz éve kipróbált erdélyi receptúra garantálja."

Bésán János – tökmagolaj

megtudtuk, hogy a „Pepo papa tökmagolaja üzemi szinten, de jó minőségben gyártják a zöld aranyat." A tökmagolaj nem csak az egszségtudatos étkezésben fontos, de sajátos ízével kiválóan fűszerez számos ételt is.

Kovács Gyula - Tündérkert, gyümölcsfajták megmentése

A pórszombati erdészt sokan ismerik és tisztelik áldozatos munkájáért: „1600-féle régi magyar gyümölcsfafajtát nevel tündérkertjében, köztük olyanokat is, melyek már csak nála lelhetők fel."