Mi több kell, mint jó sör?

Kiss Ramóna, Mádai Vivien, Lukács Mikike, Fördős Zé
Ők is csapoltat isznak: Kiss Ramóna, Mádai Vivien, Fördős Zé, Lukács Mikike
Vágólapra másolva!
Az idei első hivatalos csapolás után grillétel és sör párosításokat mutattak be. Az elsők között köszöntötték frissen csapolt itallal az új szezont olyan hírességek, mint Kiss Ramóna, Mádai Vivi, Lukács Mikike, Fördős Zé és Rákóczi Feri.
Vágólapra másolva!

A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. A Sörszövetség és a szervezők remélik, hogy az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés hatására a gasztrorajongók rátalálnak kedvenc sör-étel párosításaikra.

Ők is csapoltat isznak: Kiss Ramóna, Mádai Vivien, Fördős Zé, Lukács Mikike Forrás: Sör mi több

Ehhez jó alapot szolgáltat a prémium kategóriájú termékek forgalmának tavalyi, mintegy 10%-os növekedése.

Dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója kiemelte:

a hazai gyártók kiváló minőségű söröket állítanak elő

és fontos szereplői a magyar gazdaságnak. Négy hazai gyárban mintegy 1700 főt foglalkoztatnak, és 24 000 fő az értékesi láncban dolgozik. A Sörszövetség tagjai a tavalyi évben 72,5 milliárd forinttal járultak hozzá a központi költségvetéshez, és meghatározó a szerepük a hazai turizmus fejlesztésében is, például a hazai zenei fesztiválok és kulturális események támogatásán keresztül.

Az MSSZ harmadik éve rendezi meg a Sör mi több eseménysorozatot, amely mára a sörkultúrát fejleszteni kívánó sörgyártók összefogásának szimbóluma lett. A szezonnyitón részt vettek sörfőző kisüzemeket képviselő cégek és szervezetek, valamint innovatív sörtechnológiákat fejlesztő startup vállalkozások is.