Felmérték, mennyit isznak a magyarok

2017.06.12. 09:05

A férfiak isznak többet, a sportolók módjával fogyasztanak alkoholt, minél idősebbek vagyunk, annál gyakrabban nézünk a pohár fenekére. A legnépszerűbb ital a sör – derült ki egy idei felmérésből. Az pedig, hogy az alkohol az egészségünkre is befolyással van, egy-egy grillparti, fesztivál vagy ereszd el a hajam stílusú buli alkalmával, nem igazán izgat bennünket.

A férfiak majdnem fele sörözik, míg a röviditalokat, a bort, a fröccsöt, illetve a koktélokat nagyobb arányban választják a nők.

Az alkohol káros hatásainak ismerete önmagában többségünket nem térít el az alkoholfogyasztástól, kivéve a rendszeresen sportolók és az egészségtudatos emberek közel felét, akik csupán heti egyszer, vagy ennél is ritkábban isznak alkoholt – áll az „Ésszel Iszom” Dreher-kampány részeként végzett felmérés eredményében.

Ésszel iszunk?Forrás: Deher

A 18 és 44 év közötti, közel négyezer megkérdezett válaszaiból azt szűrték le, hogy minél idősebbek vagyunk, annál többet és gyakrabban iszunk; 30 éves korunk után inkább előfordul, hogy akár naponta fogyasztunk alkoholt. Választásunkat elsődlegesen az íz határozza meg, aztán a minőség és csupán ezután szempont az ár.

A felmérés mellett a kampány felhívja a figyelmet a terhesség alatti alkoholfogyasztás veszélyeire, valamint egy speciális drámapedagógiai előadássorozattal segíti a középiskolásokat, hogy felismerjék az alkoholfogyasztás során felmerülő személyes felelősségüket.