Koktél jalapeñoval és egy csipet zellersóval

Tempest Rhapsody
Vágólapra másolva!
Nemcsak az elképzelés, de a koncepció is rendhagyó: elsőként dolgozik össze szoros együttműködésben egy séf, egy cukrász és egy mixer. A cél, hogy a koktélok mellé készült ételekkel igazi gasztrokalandot, különleges ízélményt nyújsanak.
Vágólapra másolva!

A 21 éves mixerlány éppen csomagolt, hogy külföldre költözzön, amikor felkérték, hogy alakítson ki egy különleges koktélmenüt. Anger Borbála elfogadta a kihívást, összeszedett egy kisebb csapatot és egy 150 tételes italkészletet, hogy újraírja a koktélozási trendeket Budapesten.

Forrás: Anger Borbála

– mondja Anger Borbála.

A bartender azt is hozzátette, hogy amit máshol a vendég biztosan nem rendelne, a High Note SkyBarban szívesen megkóstolja. Ezért Borbála szívesen rugaszkodik el a megszokottól, és szeret játszani az itallal, ami végül egyszerre lesz keserű, savanyú, sós és édeskés. Egy koktél akkor jó, ha emlékezetes és karakteres, ha minden íz a helyén van.

Lazactatár Forrás: [email protected]/Gergo Kapas

„A szirupok 99,9%-át itt készítjük a konyhán. Ez amiatt fontos, mert az ízek teljesen egyediek lesznek és semmi mű nem lesz bennük." – mondja a szakember, aki olyan ízeket szeretne megmutatni a vendégeknek, melyek felfedezése igazi kaland.

Ilyen például a Sí Señor koktél, ami egy mezcal-alapú ital jalapeñoval, egy csipet zellersóval.

Lonely Trumpet koktél Forrás: [email protected]/Gergo Kapas

Anger Borbála szerint jó, ha a bartender minden egyes idegszálával az italra figyel, hiszen az ételek és a koktélok is azért készülnek, hogy a vendég egy igazi gasztroélményt élhessen át. Fontos tehát, hogy mindenki magának érezze a menüt, az elkészített fogást.

Tempest Rhapsody Forrás: [email protected]/Gergo Kapas

Az étlapon szerepel kacsamáj bonbon, lazactatár, rák tempura, folyékony nitrogénnel kezelt kápiapaprika-hab, mangó-paradicsom leves és füstölt whisky juharszirup habbal.