A 21 éves mixerlány éppen csomagolt, hogy külföldre költözzön, amikor felkérték, hogy alakítson ki egy különleges koktélmenüt. Anger Borbála elfogadta a kihívást, összeszedett egy kisebb csapatot és egy 150 tételes italkészletet, hogy újraírja a koktélozási trendeket Budapesten.
A séf és a cukrász teljesen máshogy kóstol, mint én, nagyon sokat tanulunk egymástól.
– mondja Anger Borbála.
A bartender azt is hozzátette, hogy amit máshol a vendég biztosan nem rendelne, a High Note SkyBarban szívesen megkóstolja. Ezért Borbála szívesen rugaszkodik el a megszokottól, és szeret játszani az itallal, ami végül egyszerre lesz keserű, savanyú, sós és édeskés. Egy koktél akkor jó, ha emlékezetes és karakteres, ha minden íz a helyén van.
„A szirupok 99,9%-át itt készítjük a konyhán. Ez amiatt fontos, mert az ízek teljesen egyediek lesznek és semmi mű nem lesz bennük." – mondja a szakember, aki olyan ízeket szeretne megmutatni a vendégeknek, melyek felfedezése igazi kaland.
Ilyen például a Sí Señor koktél, ami egy mezcal-alapú ital jalapeñoval, egy csipet zellersóval.
Anger Borbála szerint jó, ha a bartender minden egyes idegszálával az italra figyel, hiszen az ételek és a koktélok is azért készülnek, hogy a vendég egy igazi gasztroélményt élhessen át. Fontos tehát, hogy mindenki magának érezze a menüt, az elkészített fogást.
Az étlapon szerepel kacsamáj bonbon, lazactatár, rák tempura, folyékony nitrogénnel kezelt kápiapaprika-hab, mangó-paradicsom leves és füstölt whisky juharszirup habbal.