Készített már jéghideg barackos sütit?

Vágólapra másolva!
Izzasztó hőség, hétágra sütő nap – és étvágytalanság. Leginkább ez jellemzi a napjainkat, ha tombol a kánikula. A jeges limonádén és a fagyin kívül nagyon mást nem vesz be a gyomrunk, bár egy idő után már megunhatják az ízlelőbimbóink a jeges desszertet. Íme itt egy finom, hűs sütemény.
Vágólapra másolva!

Faluhelyen szokás megajándékozni egymást különböző gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, amikből több terem annál, mint amit fel tudnánk használni. Így van ez a barackkal is, amiből akad bőven a szomszéd fáján, de ennyit még akkor sem tudnánk megenni, ha ez lenne a reggeli, ebéd és vacsora is, egyébként meg egy idő után már a könyökünkön jön ki, illetve onnan is baracklé csepeg. Mit csináljunk hát a megmaradt barackkal?

Készíthetünk belőle smoothie-t, lekvárt, szörpöt, de ha szeretjük az édeset, csinálhatunk belőle süteményt!

A hűs joghurtos sütemény tökéletes felüdülés a nyári melegben Forrás: Ludányi Bettina

Joghurtos sütemény barackkal

Hozzávalók:

  • 1 nagy natúr joghurt
  • 1 nagy gyümölcsös joghurt
  • két csomag zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 3 dl tej
  • 2 csomag habpor
  • 3-5 barack

Elkészítés:

A gyümölcskenyér formájú tepsit folpakkal kibéleljük. A natúr joghurtba belekeverjük a zselatint, a vaníliás cukrot és a sima cukrot, csomómentesre keverjük habverővel, majd felmelegítjük, hogy elolvadjon. Hozzáadjuk a gyümölcsös joghurtot, majd a három deci tejben felvert habport.

A joghurtos süteményt több különböző gyümölcsből is készíthetjük Forrás: Ludányi Bettina

Apróra vagdossuk a barackot, majd hozzáöntjük a keverékhez. Egy éjszakát, fél napot hűtőbe tesszük, majd hagyjuk megkeményedni. A barackot helyettesíthetjük sárgadinnyével, banánnal, áfonyával, málnával, eperrel vagy vegyesen több gyümölccsel.

Ízlés szerint tálalhatjuk csokiöntettel vagy egy finom limonádéval.