Megőrültünk a boros gumicukortól, és levendulás krumplit készítettünk

Vágólapra másolva!
Érintőképernyőkön rendelhet a McDonald'sban, újra sütizhet a Hauerben, majd kipróbálhatja a rozés gumicukrot, és a levendulában rejlő lehetőségeket. Kiderült az is, milyen ételek, és mennyi mozgás kell a gyermeknek. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Érintőképernyőn rendelhet a McDonald'sban

A "jövő élménye" koncepció szerint alakul át a McDonald's Vörösvári úti étterme. Novemberben pedig még négy további étterem átalakítását tervezik.

Vendégélmény Menedzserek gondoskodnak a vendégek kényelméről Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

Az új éttermekben a vendégek az érintőképernyős kioszkokon rendelhetnek, és ha kérik, az elkészült ételeket a felszolgálók az asztalukhoz viszik. Az egyes termékek összetétele személyre szabható lesz, és a vendégek kényelméről a Vendégélmény Menedzser gondoskodik.

Boros gumicukor az új őrület

Válassza ki a kedvenc hazai rozéborát, majd készítsen belőle gumicukrot. Mindössze három összetevőre van szüksége: rozéra, cukorra és zselatinra. Recept a cikkben!

Feltalálták a fagylaltot, ami nem olvad

A kanazawai Bioterápiás Fejlesztő- és Kutatóközpont létrehozta a fagylaltot, amely ellenáll a nap meleg sugarainak.

A Kanazawa fagylalt nem olvad Forrás: Kanazawa Ice

A polifenol az a titkos összetevő, amely meggátolja a fagylalt olvadását. Ezt a hozzávalót eperből vonják ki. A polifenol folyadék megnehezíti, hogy a víz elkülönüljön a fagylalt zsírjától, ezért olvad meg nehezebben.

Süssön-főzzön levendulával!

A levendulának a kellemes illata mellett az íze is jó, pozitívan hat az érzékekre, emellett görcsoldó, nyugtató és keringést javító hatása is van.

Hűsítő különlegesség az indián nyárra Forrás: recipes.beewild.buzz

A levendulát akkor kell leszedni, amikor a legmelegebb van, és hűvös, nedvességtől elzárt helyen kell tárolni. Készítsen levendulás krumplit, csokoládét, fagylaltot vagy mojitót. Recept a cikkben!

Megdöbbentő berendezések és ételek várják Ázsia éttermeiben

Az extrém élményeket nyújtó éttermekben vicces és olykor megdöbbentő berendezések között fogyaszthatja el az ebédjét.

Így kerül infúziós állvány egy étterembe Forrás: Origo

A tematizált éttermekben infúziós állványokkal, kígyókkal, festőállványokkal, kéz alakú ételekkel és még cápákkal is találkozhat.

Milyen ételek, és mennyi mozgás kell a gyermeknek?

Nehéz megtartani az egyensúlyt, amikor elkezdődik a tanév; figyelni arra, hogy a gyermek ne legyen túlterhelt, mégis rendszeresen mozogjon, és jól teljesítsen az iskolában is. Magyarországon minden negyedik gyermek túlsúlyos, ami nem kis probléma.

Czanik Balázs és az egészséges desszertek Forrás: Kékezüst

Érdemes hetente 2-3 alkalommal edzésre járni a szokásos testnevelés óra mellett. Czanik Balázs fitneszedző szerint nagyon fontos, hogy a szülők minőségi, rostban gazdag alapanyagokból készítsék az ételeket, és sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasszanak a gyerekek. Receptek a cikkben!

Újra megnyitotta kapuit a Hauer cukrászda

Az időutazás élményére, békés hangulatra és minőségi süteményekre számíthat, aki betér a Hauer cukrászdába. A régi klasszikus augusztus 20-án nyitotta meg újra kapuit. Készítsen krémest, és ismerje meg a cukrászda történetét!