A magyar fagylalt különdíjat, a Bujdosó-címke új külsőt kapott

Vágólapra másolva!
Megtanultuk, hogyan készítsünk calzonét, saját bonbont, édes-savanykás-erős csatnit és azt is, melyik portugál bort érdemes megkóstolni. Hamarosan Jamie Oliver pizzát majszolhatunk a magyar fővárosban, és megtudjuk melyik lesz az ország legdizájnosabb étterme és hotelje. Míg a magyar fagylalt különdíjat, addig a Bujdosó-címke új külsőt kapott. Gasztrosikerekről és ínycsiklandó különlegességekről szólt a hét. 
Vágólapra másolva!

Így készíthet könnyen saját bonbont

A WeHeartSweets rájött, hogy házi bonbont készíteni otthon igen körülményes vállalkozás: minőségi alapanyagokat kis mennyiségben nem lehet beszerezni, és az eszközök is túl drágák.

A csokoládémanufaktúrákban készült bonbonok ízeit utánozhatjuk otthon Forrás: Sokkoládé Manufaktúra, Szada

Így megálmodták a készletet, ami nemcsak az alapanyagokat, hanem a szükséges eszközöket is tartalmazza, mint az öntőforma vagy az ecset. Legyen ön a desszertkirály a saját készítésű bonbonjaival, és próbálja ki a chilis házi édességet. Recept a cikkben!

Kóstoljon portugál borokat a világörökség borvidékéről!

A Duoro Portugália legszebb borvidéke, egyben a világörökség része is. A világörökségi listára a hagyományos módon, teraszosan művelt szőlőinek köszönhetően került fel a vidék.

Forrás: Csepe Erika

A borvidék nyugati részének egyik leghíresebb borásza Alves de Sousa, aki Portugáliában egyedüliként kétszer is elnyerte az „Év bortermelője" díjat. Az Abandonado mintegy húsz fajta szőlő házasításával készül, a Berco pedig nagyon koncentrált, gyümölcsös és ásványos.

Készítsen eredeti olasz calzonét!

A „calzone" olasz szó nadrágszárat jelent, és az olaszok a félbehajtott pizzát hívják így, aminek belsejét tetszés szerinti töltelékkel készítik el. Otthon is könnyen meg lehet idézni az olasz hangulatot egy eredeti calzonéval. Recept a cikkben!

A világ legboldogabb pizzái Jamie Olivertől

Hamarosan megnyílik a Jamie's Pizzeria by Jamie Oliver, amiből ez lesz az első a kontinensen. Majdhogynem az egész világon. A pizzériában nápolyi típusú pizzákat tömhetünk majd magunkba.

Novembertől már nem csak a Várban ehetünk Jamie Oliver pizzáiból Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ráadásul az új pizzériában csak olyan alapanyagokat használhatnak, amelyek átcsúsztak a Jamie-féle rengeteg elváráson.

Különdíjat kapott a magyar fagylalt

Szeptemberben tért vissza a világ egyik legédesebb versenye, a Gelato World Tour a kézműves fagylaltok világdöntőjével.

Somogyi Renáta és Somogyi József Forrás: Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Facebook

Somogyi Renáta képviselte hazánkat a remini világdöntőn az Il mio cioccolato nevű jeges desszerttel, ahol elnyerte a szakmai zsűri különdíját.

Megújultak a Bujdosó-címkék

Az új címkék letisztultak, ugyanakkor elegánsak, és elég feltűnőek ahhoz, hogy magukra vonzzák a szemet.

Három palack az új dizájnnal Forrás: Furmint Photo/Dancsecs Ferenc

A téma maradt a Balaton és a vitorlázás, a letisztult grafikai elemekkel és új színvilággal rendelkező címkéket ismét Ipacs Géza tervezte meg a pincészet részére.

Hamarosan kiderül melyik lesz az ország legdizájnosabb étterme és hotelje

23 étterem és 10 hotel méri össze kinézetét a Gastro Design Awardon. A megmérettetésen a külső megjelenés szempontjából értékelték a hazai vendéglátóhelyeket és szállodákat. Az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán derül ki, melyik az ország legjobban kinéző étterme és hotelje

Csülökről álmodozik, aki ilyet kóstol

A csatni az indiai konyha egyik hétköznapi étele, egy fűszeres mártás; a húsok, a rizs és egy jó őszi grillezés kellemes kiegészítője.

Forrás: Szende Gabriella

Szinte bármiből készítik: alapja gyümölcs vagy zöldség, illetve ezek kombinációja. Lehet édes, sós vagy savanyú, hagymás, és gyakran csípős, általában erősen fűszerezik.