A legfinomabb kolbászt keresik Békéscsabán

Csabai Kolbászfesztivál, 2015.
Csabai Kolbászfesztivál negyedik napja 2015 október 25-én Békéscsabán
Vágólapra másolva!
Két nagysátorban és két nagyszínpadon, vagyis az eddigieknél nagyobb területen rendezik idén a 21. Csabai Kolbászfesztivált. Lesz kolbásztöltő verseny, disznóvágás-bemutató és ausztrál bennszülöttek is.
Vágólapra másolva!

Hégely Sándor, az október 19. és 22. között megrendezendő kolbászfesztivál főszervezője elmondta, idén tavasszal került be a Magyar Értéktárba a rendezvény, amelynek ezért a hagyományápolás, a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll a középpontjában.

Szombaton kolbásztöltő versenyt rendeznek, amelyre már több mint 750 csapat jelentkezett.

Az első napot az ifjúsági kolbásztöltő verseny nyitja, amelyen 250 csapat vehet részt ingyen. Az előzetes jelzések alapján száznál is többen neveznek a szárazkolbászok versenyére, és a vasárnapi

bográcsos töltöttkáposzta-főző verseny

is egyre népszerűbb.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny sem, amelyen friss és füstre készített kolbászokkal versenyeznek a nevezők" - mondta a főszervező.

A fesztivál idei díszvendége Érd városa lesz, ahonnan ötszázan érkeznek majd a rendezvényre, a csapat kapitánya pedig a békéscsabai származású Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára lesz.

A borrégiós vendég az Etyek-Budai borvidék lesz, illetve vendégként mutatkozik be Ausztrália is, ahonnan

egy bennszülött művészeti csapat,

a Kommuri Performance Troup érkezik.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 21. Csabai Kolbászfesztiválon fellép többek között a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honey Beast - mondta Hégely Sándor. Meglepetésként a Fővárosi Nagycirkusz is, egyelőre titok, hogy milyen műsorral.

A belépődíjas rendezvényen lesznek gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások,

disznóvágás-bemutatók, kézműves vásár,

és bemutatkozik a fesztiválon a Paks II. interaktív kiállítás is.

A rendezvény részletes programja a csabaikolbaszfesztival.hu oldalon érhető el.