Mi fán terem a murci és az almacsinta?

2017.10.06. 12:31

Kóstoljon mustot, murcit, próbálja ki a fokolást, és lessen be a pincék műhelytitkaiba is. Szomjas biztosan nem marad senki, de éhes sem, hiszen sajtleves, csülök, gulyás és házi rétes várja a korgó gyomrokat.

Búcsúztassa el a szüreti időszakot élményszürettel és gasztrokalandokkal. Kóstoljon mustot és murcit – ami a még nem teljesen kiforrt, zavaros újbor – a nyitott pincékben, próbálja ki a fokolást, vegyen részt pincetúrán, közben pedig ne engedje ki a poharat a kezéből. Hiszen ott van még a háziszörp és a borpárlat is, amit vétek lenne kihagyni.

Forrás: Gasztrosétány

Torok nem marad szárazon, gyomor pedig éhesen: szőlővel cipóban tálalt sajtleves, újhegyi módra készült sült csülök, sonkakülönlegességek, szüreti gulyás vagy a házi rétes várja a korgó gyomrokat. De lesz itt etyeki padlizsán és zakuszkrém, bajor sör, folyóbor, brownie fagyival, megtudhatja, mi az almacsinta, belekóstolhat a sajtkülönlegességekbe és egy jó kis pincetúrába is.

Az Élményszüret október 21-22-ig várja a látogatókat, reggel 10 órától a Gasztrosétányon, Etyeken. A belépés ingyenes!

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: