A gasztroforradalom a sörfogyasztásra is hatással volt, hiszen hódítanak a kézműves sörök, és természetesen a hozzájuk párosított ételek is. De vajon mihez illik igazán egy könnyű láger vagy egy finom búzasör, és mi után csúszik a legjobban egy testesebb barna?

Felejthetetlen malátás gasztrokalandok és kulináris élmények várják a sörök kedvelőit. Idén nemcsak a fővárosban kóstolhatják meg az érdeklődők a legjobb sör és étel párosításokat, hanem országosan is: összesen 14 budapesti és vidéki étteremben. Emellett fény derül arra is, hogy mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy egy testes barna.

A Borssó Bisztró halas előételéhez jól illik a sörForrás: Rácz Tomi

Minden étterem a saját stílusának megfelelően kínálja a sörös menüket, és legalább két helyen hazai kézműves söröket is kóstolhatnak a vendégek.

Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre – mondta el Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A Sörgasztronómia Hét október 9. és 15. között zajlik. Az éttermek listáját pedig a következő linken érheti el.