Gastro Design Award 2017 – itt a győztesek névsora

Babérliget Rendezványpavilon
Vágólapra másolva!
Október 9-én kihirdették, melyik lett Magyarország legdizájnosabb étterme, és melyek lettek az ország legszebb szállodái. Az idén negyedszer meghirdetett Gastro Design Award versenyen sok győztes került ki a vidéki nevezők közül.
Vágólapra másolva!

A versenyre, amelyet a Turizmus Trend, a PPH Media szaklapja rendezett, két fő kategóriában nevezhettek tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák és szállodák vendéglátóegységei. A beadott pályaműveket – a díj történetében először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte, ahol a zsűri elnöke Varró Zoltán, nemzetközileg ismert dizájner, belsőépítész volt. A zsűri tagjai közt Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország vezető hoteljeinek igazgatói és menedzserei is szerepeltek.

A 2017-es Gastro Design díjazottak

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet kategóriában az alábbi zárt vendégtereket díjazták: A 40 fő alatti vendégtérrel rendelkezők közül döntőbe jutott a Zugfőzde Pálinkamúzeum és a Nature Quest Resort helye, végül pedig

a Nature Quest Resort-Homoki Lodge kapta az aranyérmet.

A 40 fő feletti kategóriában megosztott bronz díjban részesült az Este'r partners által tervezett, Bistro Fine és a Zwack Unicum Füves Bár. Idén ezüstérem kiosztására nem került sor, viszont első helyezettként

aranyérmet vehetett át a budapesti Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen.

Shortlistes elismerést a 7. kerületi Doblo Wine & Bar kapott.

Babérliget Rendezvénypavilon Forrás: Babérliget

Ugyanebben a kategóriában, a nyitott vendégtérrel rendelkező vendéglátóhelyek közül rövidlistás lett a 4N Gasztronómia pályázata, a STAND25 és aranyérmet ítélt oda a nemzetközi zsűri a polányi Babérliget Kúria nemrégiben átadott, szabad téri rendezvénypavilonjának, valamint a „Leghangulatosabb kerthelyiség" különdíjával jutalmazta a veszprémi Fricska Bisztró barátságos, emberléptékű külső vendégtereit.

A Nespresso Bar, Pub & Cafe elismerését

a hazai kávéházak, kávézók, presszók berendezés és belső építészet kategóriában a Goodspirit Whisky & Cocktail Bar tulajdonosai vehették át.

Egyéb vendégtér berendezés és belsőépítészet kategóriában aranyat nem ítélt oda idén a zsűri, viszont egyhangúan ezüstéremmel jutalmazta a Füge bolt és kávézó pályázatát, és bronzérmet ítélt oda a szakmai grémium a Balaton déli partjáról induló, az ország különböző pontjain, különböző rendezvényeken feltűnő mobil Kristinus Borbárnak. Ebben a kategóriában is lett egy különdíjas, méghozzá a Hisztéria Cremeria vihette haza a Megaglass különdíját.

Izgalmas és előremutató kategória a weboldalak designversenye, ahol a zsűri szigorú volt, és idén nem díjazta éremmel a beadott pályamunkák közül azt a hármat, ami shortlistre került (Goodspirit Whisky &Cocktail Bar, Urban Betyár, Etyeki Kúria webmegjelenései).

Viszont gazdag éremesővel jutalmazott az éttermek közül a logó és grafikus arculat. Így idén bronzérmet kapott a Calavera mexikói stílusú étterem grafikusi munkája, valamint a Sushiroll elegánsan letisztult megjelenése, és az Urban Betyár Étterem és Élményközpont design megjelenése.

Ezüstérmet kapott a Belvárosi Piacon működő, Széll Tamás nevével fémjelzett Stand25 Bisztró grafikai arculatterve, aranyérmet az Anjuna Ice Pops grafikai megjelenése

miatt vehetett át a munkával DekoRatio Branding & Design Studio tervezője.

Belsőépítészet terén, a JAB Szállodaipari berendezés és belsőépítészet teljes ház kategóriában: két bronzérmes lett idén, egyik a felsőtárkányi Bambara Hotel****prémium, a másik pedig a Miskolc-Tapolcán található Avalon Resort & Spa. Ezüstérmet a polányi Babérliget Kúriának ítéltek oda és a Loft Budapestnek, e kategória aranyérmese pedig az abádszalóki Butik Design Rooms különleges megjelenése lett. A szállodák lobby-jait is zsűrizték idén, itt shortlistes lett és maradt a W & M Hotel tervkoncepciója, valamint az alsóörsi Marina Hotel közösségi tere. A Solinfo kategóriájában, a szobák megjelenését vizsgálva a zsűri aranyérmet ítélt oda ruzsai Homoki Lodge-nak, spa & wellness kategóriában pedig a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa wellnessmegoldása nyert aranyérmet. A Cool Díjat a Fáma Étteremért Vági Oszkár vehette át.

Különdíjak is születtek idén, ezek a következők: A Palatinus legszebb fürdőszoba különdíját a Butik Design Rooms vihette haza, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az Év megújult hotele díját a balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda felújítási megoldásainak ítélték oda. Solinfo különdíjat a Bambara Hotel**** Prémium kapott. Az Év Legdizájnosabb Étterme díját a Deák St. Kitchen nyerte el, a JAB különdíját az éttermek közül az Andrássy úti Hotel Moments gourmet étterme, a Bistro Fine nyerte el.