Sztárok, akiknek egy étel a neve

Vágólapra másolva!
Áfonya, Málna, Eperke, Majoranna, Bodza: már hazánkban is egyre nagyobb teret hódítanak a különleges nevek. Noha az alma egy gyümölcs, nem lepődünk meg, ha egy lányt így hívnak, ám a Gesztenye, Bodza, Majoranna nevektől már a homlokunk közepéig szalad a szemöldökünk. Bár ez még mind semmi, hiszen a külföldi sztárok között még olyat is találunk, akit fasírtnak hívnak.
Vágólapra másolva!

Vajon Halle Berry szereti a bogyós gyümölcsöket? A macskanőnek még a nevében is ott van egy jó sütemény alapanyaga.

A szédítő brit komikus, Jenny Eclair, egy francia eredetű sütemény nevét viseli. Az éclair, vagyis ekler fánk egy hosszúkás desszert, amit krémmel töltenek, a tetején pedig csokoládé és egyéb finomságok vannak.

A francia éclair Forrás: Taste

Kevin Bacon amerikai színészről sem azonnal egy kiadós vacsora jut az eszünkbe, ami tele van húsos szalonnával, hanem inkább az Egy becsületbeli ügy vagy A lélek útja.

Michael (Marvin) Lee Aday rockénekes, művésznevén Meat Loaf, ami egyben Amerika egyik kedvenc étele is.

Az énekest annyira sokkolta ez a rossz élmény, hogy úgy döntött, felnőtt korában törvényesen megváltoztatja nevét Marvinról Michaelre. Ha ez ma történne, a lelki sérülésért biztosan busás, nem vagyoni kártérítést fizetne neki a farmergyártó cég.

Az amerikai egybesült húsfasírt Forrás: flickr.com

Ginger Rogers a némafilmek egykori amerikai sztárja tette a Ginger nevet népszerűvé, amelynek jelentése: gyömbér. A Virginia Katherine McMath néven született Oscar-díjas amerikai színésznő Fred Astaire táncpartnereként vált híressé.

Angol nyelvterületen nemcsak a vezetéknevek lehetnek furcsák, hanem a keresztnevek is. Például

elfogadott fiúnév a Kale, ami kelkáposztát jelent; a Bass, ami sügért; a Mulligan, amely egy zöldséges pörkölt; a Curry, a bogyót jelentő Berry, vagy a Pike, amely a csuka.

A lánynevek között szerepel a Banana, vagyis a banán, illetve a Jelly, ami annyit tesz: zselé vagy kocsonya.