Sokunk nem szívesen vallja be, hogy bizony gyakran mond igent a hasa csábításának, a híres séfek azonban most megtették. Étteremvezetők, tulajdonosok, főszakácsok és vezető szakácsok ellenállása mond csődöt, ha meghallják a kedvenc ételük vagy desszertjük énekét. Melyik az az étel, aminek Wolf András nem tud ellenállni még hajnali kettőkor sem? És milyen bűnbe esett Sárközi Ákos?

Noha ők aztán tényleg tudják, mennyire fontos az alapanyag, mi milyen összetevőket tartalmaz, és mi mennyire egészséges, mégis sokszor esnek bűnbe: ugyanúgy képesek függni a hasuktól, ahogy bármelyik hétköznapi ember.

Simon Rogan a cumbriai L'Enclume és a Rogan&Co szakácsa és tulajdonosa az állítja, hogy egyáltalán nem eszik gyorskaját. Ennek ellenére töredelmesen bevallotta, hogy az előre csomagolt Ginsters steak töltött pitéktől korábban annyira függött, hogy szégyellte magát miatta. Ez lehetett ám az igazi rajongás!

Sztárséf is megbotlik néhaForrás: Ginsters

Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem vezetőséfje szerint nincs olyan étel, ami egészségtelen, csak a mértékkel lehet probléma! 

Ha jó minőségű alapanyagból készítjük az ételt, helyes technológiával, és ezt mértékkel fogyasztjuk, akkor az semmiképpen sem káros az egészségre. Én viszont sajnos az édességeket mértéktelenül képes vagyok enni. Köztük a túrós palacsintát, ami akár hajnali kettőkor is jöhet! – vallotta be a híres magyar séf.

Tilesh Chudasama a Chai Naasto étterem tulajdonosa és szakácsa csak annyit mondott, hogy sose hagyjon senki szanaszét kekszet a közelében. A séf bizonyára nem vállalt felelősséget azért a csábításért, amit egy árván hagyott keksz jelenthet.

A Twinkies egy krémmel töltött amerikai desszert. 

Tom Cenci, a londoni Duck&Waffle vezetője, a Twinkiesnek nem tud nemet mondani. Szerinte rettenetesen rosszak, ő mégis nagyon szereti őket. Még azt is hozzátette, hogy biztos a saját bűnösségében.

TwinkiesForrás: Flickr

Míg Mary Sue Milliken, a Border Grill tulajdonosa Los Angelesben, a pattogatott kukoricának nem tud ellenállni, addig Richard Bainbridge-t, a híres londoni Benedicts étterem séfjét, egy csomag Monster Munch és egy sör vesz le a lábáról.

Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, azt mondta, hogy nincs olyan étel, aminek ne tudna ellenállni. 

Ettem már híres szakácsverseny után háromszögszendvicset a benzinkúton, 16 óra munka után a séf barátaimmal sajtburgert hajnalban, éjfélkor hideg disznótorost, és még sorolhatnám. Természetesen ezek nem mindennaposak, de hazudnék ha eltitkolnám – mosolygott a séf.

Dan Doherty Duck & Waffle és a Duck & Waffle Local vezető szakácsa beismerte, hogy nagy rajongója a gyorskajáknak. Paul Wedgwood – séf és társtulajdonos a Wedgwoodnál Edinburghban – a pizza hívása fölött képtelen szemet hunyni. Szerencsésnek vallja magát, hiszen az otthonában van

egy saját fából készült pizzasütője. 

Valóban irigylésre méltó!

Andrew Dargue a londoni Vanilla Black vegetáriánus étterem főszakácsának bűne a pizzaForrás: AFP/Catalano Piga

Daniel Fletcher sem tud engedni, ha csábítja a csokoládé. Főleg, ha az karamellel töltött, mint a Wispa Gold. A Fenchurch étterem főszakácsa bevallotta, hogy ha elsétál egy üzlet mellett,

nem tudja megállni, hogy ne térjen be 

egy szelet karamellás csodáért. Eric Guignard –  a surbitoni The French Table főszakácsa – a számunkra már jól ismert Kinder Buenóért van oda. Andrew Dargue, a londoni Vanilla Black vegetáriánus étterem főszakácsa egy szóban össze tudta foglalni, mi az ő bűnös élvezete: a pizza. Nyugalom, Andrew! Mi is ugyanolyan bűnösök vagyunk, mint te!