A pék, aki ingyen oszt kenyeret az ünnepnapon

2017.10.21. 12:14

Példamutató cselekedettel tiszteleg Vajda József pék a múlt és az emberiesség előtt: ingyen kenyeret és szeretetet oszt a ünnep alkalmából.

Noha a Battyány utcai Pékműhely zárva tart október 23-án, a tulajdonos olyan cselekedetre szánta el magát, amely példamutató. 1956. október 23-án a vidéki emberek kenyeret és ételt küldtek Budapestre, hogy segítsék a fővárosban bajban lévő embertársaikat. Ez előtt a szeretet előtt tiszteleg Vajda József, aki az ünnepnapon ugyan zárva tart, de hajnalban kel, süt, és ingyen kenyeret oszt az évforduló alkalmából.

Ez előtt a csodálatos szeretetet megmutató emberi szépség előtt szeretnék fejet hajtani. Ezt úgy kívánom tenni, hogy október 23-án a Battyány utcai üzletben reggel 8 és dél között kenyeret készítek, és annak, aki kéri, szeretettel nekiadom. Kap még mellé szeretetet, egy jó kávét vagy egy jó teát."

Forrás: Pékműhely Facebook

Reggel nyolc és dél között a kenyér mellé szeretetet, egy jó kávét, vagy egy finom, meleg teát is oszt a pék. Mindezt azért teszi, hogy felhívja mindannyiunk figyelmét: segítsünk a rászorulókon.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: