Hamburgert eszünk, maláta ropog a fogunk alatt

2018.01.04. 17:30

Sörfesztivál egy pub falain belül: több mint 200 féle sörkülönlegesség és malátából készült hamburger várja a lelkes sörrajongókat Budapest belvárosában. Malátamagok ropognak a fogunk alatt, miközben a bucit majszoljuk, és a főzdefriss tanksört kortyolgatjuk.

A First belvárosi pubjában több mint 200 féle sörkülönlegességet lehet megkóstolni, emellett a tulajdonosok csapfoglalásokat, sörszakmai előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek a Dob utca 3. szám alatt.

MalátaburgerForrás: First

Olyan ritkaságokat vertek csapra, mint a Mikkeller, Omnipollo, Tool vagy a Brewdog sörei. A pult mögött álló csapat jól képzett sörszakértőkből áll, hiszen a tulajdonosok célja, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valami újat a sörökről, és rátaláljanak a saját ízlésükre.

Szerintünk a bor, whisky és konyak után – ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat – mondta el Kurucz Gergely, a First egyik tulajdonosa.

pubban kapható burgerek zsömléjébe

pirított malátaszemek kerülnek,

 az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két malátaszemet, amit nassolnivalóként minden asztalon megtalálunk.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: