Zöldség alapú pizza

padlizsán pizza
Vágólapra másolva!
Ha meghalljuk a pizza szót, azonnal orrunkban a gőzölgő étel illata, és megjelenik előttünk a kör alakú, mindenféle földi jóval megrakott tészta. Ám ha éppen diétázunk vagy nem ehetünk glutént, maradnak az álmok, na és a nagy nyelések. Ezt a receptet azonban nem érheti kritika, hiszen ez a legegészségesebb pizza, amit valaha evett.
Vágólapra másolva!

Padlizsánból pizza

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 3 bögre házi paradicsomszósz
  • 1/2 bögre parmezán
  • 1/4 csésze friss bazsalikom
  • 1 evőkanál tört fokhagyma (vagy fokhagymapor)
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • olívaolaj
  • sajt a tetejére

Elkészítés:

Vagdossa fel a padlizsánt kör alakúra, majd tegye tepsire. Sózza meg mindkét oldalát, majd pihentesse 20 percig. Egy papír segítségével itassa fel a felesleges levet a felszínéről, majd kenje meg olívaolajjal. Süsse 20-25 percig, majd készítse el a paradicsomszószt: öntse hozzá a parmezánt, a bazsalikomot, a fokhagymát, a borsot, a sót és a pirospaprikát. Keverje jól össze, majd kenje a padlizsánra. Szórjon a tetejére kétféle sajtot – mozzarella és cheddar –, majd süsse még 1-2 percig, amíg a sajt megolvad.