Igazi különlegesség a teás forró csokoládé

Vágólapra másolva!
A matcha por egy igazi különlegesség, a japán teaceremóniák fontos alapanyaga. Ám akár forró csokoládé alapanyagnak is használhatjuk.
Vágólapra másolva!

A híres zöld teaporral ízesíthetünk fagylaltot, bonbont, süteményt, turmixot, likőr, sőt még sört is! A matcha port már itthon is könnyedén be tudjuk szerezni, így nem fog gondot okozni a következő szuper ital elkészítése.

Matsa teával ízesített forró csokoládé Forrás: pinterest.com

Forró csokoládé matchával

Hozzávalók:

  • 4 dl kókusztej
  • 2 evőkanál méz
  • 450 gramm fehér csokoládé, apróra törve
  • 2 teáskanál őrölt matchapor
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília – 1 vanília rúd kikapart magja és belseje
  • 1/4 teáskanál só
  • mini mályvacukorkák a díszítéshez

Elkészítés:

Keverje össze a tejet, a mézet, a csokoládét, a matchát és a sót egy nagy tálban, főzze közepes lángon addig, amíg a csokoládé meg nem olvad. Vegye le a tűzről, adja hozzá a vaníliát, majd díszítse mályvacukorral.