Mámoros gumimacik – újratöltve

gumimaci
Vágólapra másolva!
Bor, vodka, whiskey – már bármiből készíthetünk felnőtt gumicukrot, csak azt kell kiválasztanunk, melyik italt szeretnénk átalakítani. A legújabb őrület a Fireball-gumicukor, amely tényleg létezik, és akár mi magunk is elkészíthetjük.
Vágólapra másolva!

Egy falat fahéjas mámor – ezt ígéri a legújabb kedvenc, a Fireball-gumicukor, amely a fahéjas whiskey-ről kapta a nevét. A nyár kedvence a boros édesség volt, a téli időszakban pedig a whiskey macik fognak minket fűteni. A mámoros mackók ugyanis bármilyen alkalommal megállják a helyüket, legyen szó születésnapról, házibuliról, karácsonyi vacsoráról vagy szilveszterről. És teljesen biztosak lehetünk abban, hogy az ital, amiből készült az ízig-vérig ötcsillagos. Próbálja ki!

Fahéjas, alkoholos gumimaci Forrás: shutterstock.com

Fireball-gumimaci

Hozzávalók:

  • 1 csésze Fireball whiskey
  • negyed csésze cukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • gumimaci szilikon forma

Elkészítés:

Tegyük a whiskey-t, a cukrot és a zselatint egy tálba, majd kezdjük el melegíteni. Ha szeretné, hogy megmaradjon az alkoholtartalma, tartsa 90°C alatt. Főzze körülbelül 5 percig, vagy amíg a cukor és a zselatin feloldódik. Vegye le a tűzről, és egy pipetta segítségével töltse fel a pici formákat. Tegye a hűtőbe egy órára, majd szedje ki a cukrokat a formából.