A Viszkis-film mellé: whiskey-s burger

2017.11.24. 10:28

Whiskey-s burger mellé whiskey-s fagylalt? Hagyja otthon a kocsit, és halmozza az élvezeteket! Kóstolja meg a burgert, amelyben a húspogácsa whiskey-ben pácolt húsból készült. Erre jön a különleges whiskey-s szósz, és ha még bírjuk, akkor desszertnek egy adag whiskey-s fagyi. Ön bevállalná?

A Viszkis című film ihlette hazánk első whiskey-s burgerét, amelyet a filmmel egy időben mutatott be a Zing. Azért olyan egyedülálló ez a burger, mert a húst – mielőtt ledarálnák – hat órán keresztül whiskey-ben pácolják, a készre sütött húspogácsákat pedig egy házi készítésű whiskey-s szósszal glasszírozzák, amitől az öntet szinte rákaramellizálódik a húsra. A füstös ízvilágot egy különleges füstölt cheddar sajt teszi még tökéletesebbé.

Whiskey-s burgerForrás: Stiglincz_Gabor

Noha a burgernek nincsenek alkoholos hatásai, a Zing tulajdonosai sem gyerekeknek, sem vezetés előtt nem ajánlják.

A húst Jack Daniels whiskey-ben pácoljuk, amitől megváltozik a húspogácsa textúrája, puhább, lágyabb lesz tőle. Sütéskor egy ananász és teriyaki szósz alapú, saját készítésű whiskey-s glazúrral fényezzük.  – mondta el Susánszky Ádám, az egyik tulajdonos.

A Viszkis című filmet november 23-án mutatták be a mozikban, így a Viszkis Burger is november 23-tól kapható. A különleges ételt a film főszereplője, Szalay Bence állította össze és kóstolta meg először.

Az új whiskey-s burger limitált: körülbelül január közepéig kapható majd.

A burger mellé desszertként még nitrogénnel hűtött whiskey-s fagyit is kóstolhatunk.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: