Amikor a reggelire gondolunk, lelki szemeink előtt megjelenik a gabonapehely, a rántotta, a vajkrémes szendvics gazdagon megrakva vagy a lekváros pirítós. Mármint a normál, kenyérszínű, barack- vagy eperlekvárral. Ám Indonéziában szó szerint színes reggeli várja az ötcsillagos szálloda vendégeit: zöld lekvár rózsaszín toast kenyérre kenve. Szép meglepetés az első reggelen: nem egy megszokott kontinentális reggeli.

Egy indonéz ötcsillagos hotel reggelijei között ott figyel a teljesen zöld, illetve a zöld-barna-rózsaszín árnyalatokban pompázó toast kenyér. A barnát még megértjük, hiszen mi is szeretjük a kakaóval ízesített finomságokat. Na, de a rózsaszín! Meg a zöld!

Ezek a szeletek szó szerint színt visznek a reggelbeForrás: Olvasói fotó

A Lombok Katamaran Resort szállodában azonban nem ez volt az egyetlen furcsaság, amely olvasónkat meglepte. A pulton egymás mellett sorakoztak a különböző dzsemek, mint az ananász és a mix névvel illetett, ám mellettük volt egy harmadik fajta is. A pandan dzsem.  A pandan egy pálmafajta, amelynek becses neve: csavarpálma. Az ebből készült dzsem pedig szintén zöld.

Pandan dzsemForrás: Olvasói fotó