Néhány napja zöldfűszeres, aszalt paradicsomos mártogatóst majszoltunk zöldségcsíkokkal, amelyet először Jakupcsek Gabriella készített el, ezt követte Epres Panni sütőtökkrémlevese, amelynek titkos összetevője a ropogósra sütött sajt. Most pedig Peller Mariann receptjét próbálhatjuk ki, amit azonnal fel is vehetünk a karácsonyi vagy a vendégváró menüsorra.

Sült, töltött cukkini
Hozzávalók:
- 140 g natúr kockasajt
- 4 db közepes cukkíni
- 100 g olajbogyó
- 50 g dió
- fél csokor bazsalikom
- fél csokor petrezselyem
- 100 g koktélparadicsom
- 50 g bacon szalonna
- 1 evőkanál panko morzsa (vagy zsemlemorzsa)
- só, bors
Elkészítés:
A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kivájjuk. A kocka sajtot apró kockákra vágjuk, és összekeverjük az aprított olívabogyóval, a tört dióval, az aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, az apróra vágott koktélparadicsommal és a sütőben ropogósra sütött bacon morzsával. (Bacon morzsa: előmelegített sütőben 180 fokon tepsire helyezve megsütjük.) Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkiniket, tetejüket megszórjuk panko morzsával vagy zsemlemorzsával, és forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.