A csípős hideg ellenére Badacsony a téli időszakban is várja a Balatonhoz érkező vendégeket. Forralt bort, sült gesztenyét és forró borcsokoládét kóstolhatnak azok, akik megízlelnék a téli Balaton varázsát. Nézze meg, mely helyek tartanak nyitva, hol ehet-ihat!

Badacsony télen-nyáron tökéletes úticél – hirdetik a helyi vendéglátóhelyek, amelyek ősszel és télen is várják a balatoni vendégeket. A hideg időszakban más a hangulat, nem rohanunk a strandra, és van idő beszélgetni a vendéglátókkal, elmerengeni egy bögre bor fölött, miközben megmelegszünk a cserépkályhánál. Márton-naptól farsangig rengeteg tematikus programra számíthatunk a környéken.

Téli hangulat és forralt borForrás: @Szindbadazutazo

Ha egy kis forralt borra, sült gesztenyére, fényfüzéres hangulatra és forró borcsokira vágyik, akkor a következő vendéglátóhelyek nevét kell megjegyeznie: Tilia Borvendéglő, Laposa Terasz, Istvándy Borműhely, Bonvino, Fata Pince, Borbarátok Vendéglő, Pláne Badacsony Borterasz és a KisHablány Stand.

Mi magunk régóta úgy gondoljuk, hogy a Badacsony télen talán még szebb is, mint nyáron, és hiszünk abban, hogy erről a vendégeket is meg tudjuk győzni. Ehhez kellenek a közösen és magas minőségben biztosított programok, szolgáltatások. És az összefogás, mert ez csak együtt sikerülhet – mondja Nagy Miklós, a Badacsonyi Borvendéglő tulajdonosa.

A Badacsony Nyitva programjai folyamatosan bővülnek és frissülnek. Ezekről a ezen a linken tájékozódhat.