Különleges brownie az ünnepekre Görög Zitától

Görög Zita süt főz brownie
Vágólapra másolva!
A sztáranyukák kitettek magukért, hiszen mindannyian egyedi és ínycsiklandó recepteket varázsoltak az asztalra. Jakupcsek Gabriella zöldfűszeres, aszalt paradicsomos mártogatóst, Epres Panni sütőtökkrémlevest – amelynek különleges hozzávalója a sajtropogós –, Peller Mariann töltött cukkinit, Peller Anna pedig pirított magvas sajtgolyókat készített sült padlizsán hajón. Most pedig elérkeztünk a desszerthez, a sajtkrémes brownie-hoz, ami Görög Zita sikerreceptje.
Vágólapra másolva!

Készül a sajtkrémes brownie Forrás: Pannontej

Sajtkrémes brownie

Hozzávalók:

  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 75 g finomliszt
  • egy csipet só
  • 100 g krémsajt
Forrás: Pannontej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gőz felett addig olvasztjuk az étcsokoládét vajjal, amíg bársonyos és sima nem lesz. Ezt a keveréket fontos, hogy melegen, körülbelül 40 fokon tartsuk. A tojásokat a cukorral elkeverjük, de nem habosítjuk, majd ebbe keverjük az olvasztott csokoládés vajat. Ha simára kevertük hozzáadjuk a lisztet és a sót. A sütőformákba beleöntjük a massza felét, rávagdossuk a krémsajtot, majd ráöntjük a tészta másik felét is. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, időnként rápillantva, hogy a teteje szilárd legyen, de a közepe maradjon folyós. Ha kihűlt, könnyen fel lehet szeletelni.