Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges étel ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen. Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát, vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből. A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól.

Buday Péter, a LifeTv séfje szombaton 16 órakor mutatja meg a képernyőn is, hogyan készül a pácolt juhsajt salátával, paradicsommal, és a parenyica sajt steak chilis tökpürével, sült szilvával. Leírjuk ide, mihez lesz szüksége a két étel elkészítéséhez, hogy szombat reggel a piacon be tudja szerezni a hozzávalókat.

Buday PéterForrás: LifeTv

Pácolt juhsajt salátával, paradicsommal

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomolya sajt
  • 1 csomó petrezselyem
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 dkg háromszínű bors
  • 8 levél friss bazsalikom
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl olívaolaj

Parenyica sajt steak csilis tökpürével, sült szilvával

Hozzávalók:

  • 2 db füstölt parenyica sajt
  • 80 dkg sütőtök
  • 10 dkg sült almakrém
  • 1 g csilipaprika
  • 5 g frissen reszelt gyömbér
  • 6 dkg teavaj
  • 12 szem szilva
  • 1 dl balzsamecet
  • 3 dkg méz
  • 0,5 dl napraforgóolaj a sütéshez
  • 8 dkg madársaláta vagy ruccola

Vannak olyan tipikus ünnepi ételek és sütemények, amelyek nem hiányozhatnak a repertoárunkból, ilyen a halászlé, a töltött káposzta, a húsleves, a bejgli vagy a mézes kalács. Buday Péter december 23-án 16 órakor ünnepi kímélő receptekkel jelentkezik; ezúttal a hagyományos ízeket egy picit átalakítja, és olyan menüt állít össze az ünnepi asztalra, ami nemcsak finom, de még alakbarát is.

További gasztrohírek, cikkek, receptek: Táfelspicc.