Sztáranyukák mutatták meg, milyen finomságok készülhetnek sajt alapanyagból, majd Marton Adriennel főztünk karácsonyi fogásokat. Megtudtuk, hogyan lehet egyszerűen citromot facsarni, hogy miért zsibbad a nyelvünk az ananásztól, és hogyan kerül habverő, na meg bacon a fára. Pezsgőt ittunk szódásüvegből, miközben megtanultunk gyömbért pucolni, és megismertük a hónap szezonális alapanyagait. Heti gasztro-összefoglaló.

Koccintsunk aszúval bármikor!

Az aszút az ünnepekre tartogatjuk, de még akkor is ritkán bontjuk. Pedig bármikor bátran ki lehet nyitni egy palackkal!

Forrás: shutterstock.com

Ez az a bor, amit nem kell felbontás után azonnal elfogyasztani, mert nagyon stabil, megbízható ital.

Elindult a Heti Betevő adománygyűjtő oldala

A Heti Betevő négy éve tűzte ki célul, hogy éttermi minőségű vasárnapi ebédet oszt rászoruló embereknek.

Mindenki imádni fogja ezt a desszertet karácsonykor

Minden évben azon fáradozunk, hogy valami igazán különleges kerüljön az ünnepi asztalra. Főleg desszert tekintetében.

panna cottaForrás: 700D 1/Molnar Gabor 1

A következő fogás már az alapanyagait tekintve is különleges, emellett még jól is néz ki. 

Másodpercek alatt facsarhatja ki a citromot és a narancsot

A következő módszerrel többé nem okoz gondot a citromból, a lime-ból vagy a narancsból levet nyerni.

Imádjuk az egészséges szaloncukrot!

Ön tudja, hogyan lehet egészséges szaloncukrot készíteni? Nem? Akkor ideje megtanulni!

egészséges szaloncukorForrás: 700D 1/Molnar Gabor 1

Így lelkiismeret-furdalás nélkül engedheti, hogy gyerekek az összeset leegyék a fáról.

Pácolt juhsajt és parenyica steak

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. 

Tudja, miért bizsereg, zsibbad nyelve a friss ananásztól?

Egy friss, édes, lédús, illatos ananász arra hív, hogy élvezzük az ízeit. 

Forrás: shutterstock.com

Ám a harmadik falat után kellemetlen zsibbadást okozhat a szánkban. Ez az oka!

Ezen a piacon remek séfek ételeiből ehetünk

Ha ezen a piacon jár, ne felejtsen el betérni a legújabb pop up étterembe, ahol ínycsiklandó fogásokat kóstolhat.

Rendkívüli ötletek a karácsonyi menühöz

A következő trükkökkel még finomabb fogások kerülhetnek az asztalra karácsonykor.

Forrás: shutterstock.com

Az egyszerű tejfölös-majonézes mártogatóst is fel lehet dobni néhány ötlettel.

Különleges édesség az ünnepekre Görög Zitától

A sztáranyukák kitettek magukért, hiszen mindannyian egyedi és ínycsiklandó recepteket varázsoltak az asztalra: Görög Zita sajtkrémes brownie-ja nagy sikert aratott.

Ezekkel az alapanyagokkal főzzön az ünnepekre!

A Felelős Gasztrohős egész évben azon munkálkodik, hogy a helyi és a szezonális alapanyagok mellett tegyük le a voksunkat.

Forrás: shutterstock.com

Decemberre is összegyűjtötte azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekből az ünnepekre is főzhetünk. 

Nem mindegy, hogy ki süti, miből, és hogyan

A nápolyi pizzakészítés művészete is felkerült az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) az emberiség szellemi kulturális örökségeit felvonultató listájára.

Készítsen forró borcsokoládét az ünnepekre!

Ez az ital a bizonyíték, hogy egyre bátrabbak vagyunk.

borcsokoládéForrás: youtube.com

Így volt lehetősége megszületni a borcsokoládénak is, amely a bor és a csokoládé édes házassága.

Nem lehet elrontani! A világ legegyszerűbb palacsintája két hozzávalóból

Ezzel a palacsintával nem kell sokat kísérletezni, mert mindössze két összetevőből áll. Gyorsan, vastagra sül, és az íze is biztosan egyedi.

Badacsony: télen is nyitva

A csípős hideg ellenére Badacsony a téli időszakban is várja a Balatonhoz érkező vendégeket.

Badacsony NyitvaForrás: @Szindbadazutazo

Nézze meg, mely helyek tartanak nyitva, hol ehet-ihat! 

Díszítse fáját szalonnával!

Tényleg van, aki annyira szereti a bacont, hogy még karácsonyfadíszt is készít belőle. Ön felakasztaná a fájára?

Magvas sajtgolyóktól lesz ínycsiklandó a saláta

Igazi különlegességekkel gazdagodott receptes könyvünk az elmúlt napok alatt.

Kevert saláta és pirított magvas sajtgolyók, sült padlizsán hajóra helyezveForrás: Pannontej

Készítsen kevert salátát és pirított magvas sajtgolyókat, sült padlizsán hajóra helyezve. Ez a fogés még az ünnepi asztalra is felkerülhet!

Ínycsiklandó karácsonyi fogások, ünnepi koktélok és konyhai trükkök várják a következő oldalon is!

Lapozzon tovább a Jack Daniel's koktélokért!