Elindult a Heti Betevő adománygyűjtő oldala

Vágólapra másolva!
A Heti Betevő négy éve tűzte ki célul, hogy éttermi minőségű vasárnapi ebédet oszt rászoruló embereknek. Az évek során azonban a segítők számára egyértelművé vált, hogy a meleg étel és a házi sütemény mellett sok minden másra lenne szükségük a Heti Betevő vendégeinek ahhoz, hogy életük egy kicsivel könnyebb legyen. A hajléktalan emberek mellett nehéz körülmények között élő sokgyermekes családok, gyerekeiket egyedül nevelő szülők, idős kisnyugdíjasok fordulnak az egyesület ételosztó csapatához kisebb-nagyobb kérésekkel.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb hiány cipőkben, ruhákban, takarókban van, de sokszor van szükség tartós élelmiszerekre, bútorokra, gyógyászati segédeszközökre is. A Heti Betevő csapata nagyrészt önerőből próbálja ezeket beszerezni, illetve különböző projekteket szervez. Ilyen volt a közös kötés, ahol a résztvevők meleg sapkákat és sálakat készítettek, amelyek nagy szolgálatot tettek a tavalyi nagyon hideg télben.

Forrás: Heti Betevő, Facebook

Az ország egyik legnagyobb, teljes mértékben önkéntes alapon működő csapata az InnoMax díj segítségével honlapján létrehozott egy adományozó felületet, amely TEADOD néven működik. Erre az új felületre kerülnek fel a rászorulók igényei, amelyeket az adományozni vágyók láthatnak, és ha van rá lehetőségük, segíthetnek. A Heti Betevő vendégeitől már az első héten több mint 100 kérés érkezett.

A Heti Betevő Egyesületet 2013. decemberében hozta létre pár fiatal. Az önkéntesek hetente több mint 2000 éttermi minőségű vasárnapi ebédet osztanak ki Budapesten két helyszínen, a VII. és a VIII. kerületben, vidéken pedig Székesfehérváron, Pécsett és Makón. Az egyesület a belváros különböző szórakozóhelyein kihelyezett perselyekbe bedobott, illetve számlaszámukra beérkező adományokból tudja biztosítani működését.

Hogyan segíthet még?

A vasárnapi ebéd nem teljes a finom házisütemény és gyümölcs nélkül.

Az egyesület tagjai nem tudnak elég süteményt készíteni, ezért örülnek, ha bárki süt a Heti Betevő vendégeinek valami finomat, vagy pár kiló gyümölcsöt visz az ételosztáshoz. Ha teheti, karácsonykor tegyen csupán eggyel több tepsi édességet a sütőbe.