Jó hangulat, finom fogások és izgalmas italok teszik felejthetetlenné az ünnepet. Bár, ha jobban belegondolunk, a felejthetőség kérdése leginkább az ünnepi italok mértékétől függ, de az biztos, hogy e nélkül a rumos likőr nélkül nem telhet el a december.

Rumból készült mandarinos likőrForrás: Garnish

Mandarinos, rumos likőr

Hozzávalók:

  • 750 ml sötét rum
  • 1⁄4 csésze cukor, ízlés szerint több
  • 8 mandarin héja
  • 1 vanília rúd
  • 1 fahéjrúd

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben oldja fel a cukrot a rumban, majd adja hozzá a mandarinok héját, a vanília- és a fahéjrudat. Kóstolja meg, és ha szükséges, adjon hozzá még több cukrot. Fedje le, és hagyja állni legalább két hétig. Tálalja hidegen, díszítse mandarinnal, és tartsa hűvös helyen.