Jó hangulat, finom fogások és izgalmas italok teszik felejthetetlenné az ünnepet. Bár, ha jobban belegondolunk, a felejthetőség kérdése leginkább az ünnepi italok mértékétől függ, de az biztos, hogy e nélkül a rumos likőr nélkül nem telhet el a december.

Mandarinos, rumos likőr
Hozzávalók:
- 750 ml sötét rum
- 1⁄4 csésze cukor, ízlés szerint több
- 8 mandarin héja
- 1 vanília rúd
- 1 fahéjrúd
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben oldja fel a cukrot a rumban, majd adja hozzá a mandarinok héját, a vanília- és a fahéjrudat. Kóstolja meg, és ha szükséges, adjon hozzá még több cukrot. Fedje le, és hagyja állni legalább két hétig. Tálalja hidegen, díszítse mandarinnal, és tartsa hűvös helyen.