Mézes, narancsos kacsa az ünnepi asztalon egy kezdő szakácstól

kacsa
Vágólapra másolva!
Fogalma sincs, milyen szárnyas kerüljön az asztalra karácsonykor? A sörben sült csirke felé kacsintgat, mégis inkább valami különlegesebbet szeretne? Ekkor elkezd vacillálni a kacsa és a pulyka között, ám dönteni még mindig nem sikerült. A következő érvek után azonban a kacsa és a pulyka harcában a mérleg a kacsa felé billen majd. Főleg, ha kezdő szakács!
Vágólapra másolva!

A kacsa tökéletes választás egy kisebb, 4-6 fős csoportnak, ráadásul a húsa is ízletesebb. A pulyka könnyebben kiszáradhat, ám mivel a kacsának több a zsírja, kevesebb rá az esély, hogy sütés során a hús kiszárad. Tehát még egy kezdő szakács is bátran megpróbálkozhat vele.

Válasszon kacsát pulyka helyett Forrás: shutterstock.com

Hamarabb elkészül, mint a pulyka, mivel kisebb, így gyorsabban átsül. Húsa kiváló foszfor, vas, cink és B6-vitamin forrás, emellett kisebb mennyiségű folsavat, magnéziumot és B12-vitamint is tartalmaz.

A zsírjában még a krumpli és a zöldségek is megsülnek, és az ízek miatt sem kell aggódni. Különösen akkor lesz finom, ha a kacsát naranccsal és mézzel sütöttük, így a zamatok és az ízek jól összesülnek a körettel is.

Sőt, a kacsának még a bőre is ropogósabbra sül, mint a pulykának.

Ez annak jó hír, aki szívesen ropogtatja a fűszeres, mézes, jól átsült kacsabőrt. Az ünnepi asztal egyik kedvenc fogása lesz: kívül ropogós, belül pedig lágy és omlós.

A sült kacsa receptjéért lapozzon a következő oldalra!