A legjobb sör és étel párosítások a hideg estékre

Sör mi több
Vágólapra másolva!
Bár a hideg téli esték általában a forralt borokról szólnak, azért ne száműzzük a söröket se. Főleg, mivel a következő receptekből kiderül, hogy jó párost alkot a sör és a bor, és nemcsak az utóbbi képes felmelegíteni a fagyos napokat és estéket.
Vágólapra másolva!
Chilis sajtleves pirított csirkecsíkokkal Forrás: Sör mi több

Chilis sajtleves pirított csirkecsíkokkal, plusz IPA

Az enyhén csípős, pikáns leveshez remekül passzol az illatos, kicsit fűszeres komló, és üdítően leöblíti a telt krémes ízeket.

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 300 g csirkemell
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 300 ml tejszín
  • 600 ml alaplé
  • 150 g tejszínes krémsajt

Elkészítés:

Az apró, kockára vágott póréhagymát és a piros kaliforniai paprikát vajon megpirítjuk, majd beletesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet. Római köménnyel, friss chilivel vagy cayanne borssal ízesítjük. Alaplével és tejszínnel felengedjük, illetve natúr tejszínes krémsajttal sűrítjük. Tálaláskor karikázott ecetes pepperónit és ropogós tortilla chipset helyezünk a leves tetejére.

A búzasörhöz párosított étel receptjéért lapozzon tovább!