Koktéltippek a mixertől: egyszerű, egészséges, mégis szemrevaló

Vágólapra másolva!
Ha szeretne egyedi és lenyűgöző koktélokat készíteni, akkor ezekkel a receptekkel ön lesz a házigazdák királya. Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bartendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogyan készítsünk egyszerű, egészséges, mégis szemrevaló koktélokat. Legyen szó egy baráti összejövetelről, egy születésnapi buliról vagy csak egy hétvégi házibuliról, ezeknek a koktéloknak biztosan sikerük lesz.
Vágólapra másolva!

Ha unja a hagyományos koktélpoharakat, akkor engedje szabadjára a fantáziáját, és keressen kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet. Vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, vágjuk ki a húsát, és máris tálalásra kész. A gyümölcs húsát persze sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.

Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva Forrás: pgeveryday.com

Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk az italunkat.

A siker akkor lesz igazán elsöprő, ha az almába pálinka kerül!

Emellett azonban az összetevőket is kedvünk szerint variálhatjuk, hiszen kerülhet csokoládékoktél egy narancsba, vagy készíthetünk shake koktélt is egy kis csokoládé és banán kombinációval. Ne féljen hát nagyot álmodni!

Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva

Hozzávalók:

  • frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
  • 4 cl cseresznyepálinka

Elkészítés:

Vágjuk ki az almák belsejét, öntsük bele a pálinkát, majd hígítsuk egy kis gyümölcslével.

A tejes koktélok receptjéért lapozzon tovább! Laktózérzékenyek is fogyaszthatják!