A Beerselection sörszaküzlet és a Beerporn.hu idén is elindította közös versenyét, amelyben a magyar kisüzemi sörfőzdék főzetei indultak az Ország Söre címért.

Miután a szervezők felkeresték az ország legjobb kisüzemi sörfőzdéit, akik közül 26-an neveztek a megmérettetésre, arra kérték őket, hogy nevezzék meg azt a maximum három sört, és az azokat készítő főzdét, akik szerintük megérdemelnék az Ország Söre címet. Tehát ebben az évben a főzdék maguk közül választották ki azt a nyolc sörkészítőt, amelyekre a közönség szavazhatott.

Az Ország SöreForrás: photos by Baksi/Photos By Baksi

A kampány célja idén is az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi kisüzemi sörökre. Az Ország Söre címet 2017-ben végül a békésszentandrási

Szent András Sörfőzde Málnás Búza söre nyerte,

amely 30% valódi málnát, hallertau perlét és magnum komlót tartalmaz.

Az Ország Sörére leadott voksokkal párhuzamosan a fogyasztók bármelyik, a megmérettetésre jelentkező sörfőzdére leadhatták a szavazatukat, amelyet arra érdemesnek találtak, hogy a közönségdíjat nyerje el. Ebben az évben a Maglódi úti Főzdeparkban működő Mad Scientist a márciusi „Év Sörfőzdéje" díj mellé az Ország Söre közönségdíját is bezsebelte folyékony kokain, azaz Liquid Cocain nevű söréért.