Mennyei kókuszos szaloncukor pillanatok alatt

kókuszos szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor
Vágólapra másolva!
Van kedvenc sorozata? Indítsa el, és mire a második rész végére ér, már kész is a házi kókuszos szaloncukor. Egyszerű, gyors, olcsó, mindenmentes. Az én kedvenc sorozatom 30 perces, az alatt két nagy tálcányi szaloncukrot tudtam formára gyúrogatni úgy, hogy közben a gyerekeim a konyhapulton ülve „segítettek", jött a futár, és megcsörgetett egy receptért a barátném. Egyszóval ez egy nagyon kényelmes tempó, ennél jóval többet is össze lehet hozni fél óra alatt.
Vágólapra másolva!

A csokiba mártogatás előtt érdemes hűtőbe tenni pár órára a tálcákon pihenő kókuszhalmokat. Ám, ha kivettük, jöhet a második felvonás: a csokiba mártogatás, ami a zöldségpucolás után az egyik legunalmasabb konyhai tevékenység, kivéve, ha éppen lehetőségünk van sorozatunk folytatását megnézni.

A megadott adag kétszeresének, sőt háromszorosának is bátran nekiállhatunk, és így legalább igazoltan nézünk meg egy nap alatt bármennyi részt a függőséget okozó sorozatunkból.

Kókuszos szaloncukor

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 50 g cukor
  • 28 g kókuszzsír
  • 240 ml kókusztej
  • 150 g étcsokoládé
Házi kókuszos szaloncukor Forrás: Origo

Elkészítés:

Keverőtálba teszünk 50 g cukrot, 100 g kókuszreszeléket, és a 240 ml kókusztejben elkevert 28 g felmelegített kókuszzsírt. Megformázzuk a masszát, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Gőz fölött megolvasztunk 150 g étcsokoládét. Az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd újra a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Barna sütőpapírba csomagoljuk.