Májusi idényzöldségek és idénygyümölcsök

burgonya
Vágólapra másolva!
Miért fontos szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani? Azért, mert ezek érését a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosítják. Vagyis, ha nem a következő alapanyagokat látja ebben a hónapban a piacon, akkor már tudni fogja, hogy valószínűleg import vagy üvegházban termesztett fajtákkal van dolga.
Vágólapra másolva!

Ha szezonálisan szeretne étkezni, akkor a boltok kínálata helyett esetleg forduljon őstermelőkhöz, akiknél jó eséllyel beszerezheti az idényjellegű alapanyagokat.

Forrás: Shutterstock

Május hónap termései, illetve azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:

alma, bab, bordáskel, burgonya, brokkoli, cékla, cseresznye, egres, eper, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, fekete ribizli, fokhagyma, hónapos retek, jégsaláta, kapor, karalábé, karfiol, kelkáposzta, lilahagyma, madársaláta, málna, metélőhagyma, petrezselyemzöld, rebarbara, ribizli, rukkola, sárgarépa, spárga, spenót, újhagyma, vöröshagyma, zöldborsó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!