Kivéve akkor, ha ebben a tekintetben is a természethez fordulunk: a különböző gyümölcsök püré vagy lé formájában úgy visznek színt az életünkbe, hogy nem rombolják az egészségünket.
A rózsaszínhez málnára, céklára vagy eperre, a narancshoz, sárgás árnyalatokhoz mangóra vagy répára, a lilához kékszőlőre,
a zöldhöz spenótra vagy avokádóra, a barnához pedig kávéra vagy kakaóra van szükségünk. Persze ezek az árnyalatok nem lesznek olyan élénkek, viszont van egy nagy előnyük: nincs bennük kémiai anyag.
Arra azonban számítani kell, hogy nemcsak a színt, hanem az ízt is átveszik a krémek, habok, tészták. Vagyis figyeljünk a hozzáadott mennyiségre! Emellett a természetes színezők hő hatására egy
enyhébb, barnásabb árnyalatot vesznek fel.
Ám már vannak olyan márkák is a piacon, akik célul tűzték ki az egészséges színezőanyagok megalkotását. A rózsaszín árnyalatot például a Dél-Amerikában őshonos oszlopkaktuszok terméséből, a sárkánygyümölcsből készült porral,
míg a kéket és a lilát a trópusi pillangóborsó virágaiból készült porral is el lehet érni.
Létezik az úgynevezett spirulina kék is, amely árnyalatot a spirulina algából származó antioxidáns adja. Ehhez hasonló a dunaliella salina nevű alga, amely viszont narancssárgává teheti ételeinket.