Trükk, amivel tiszta marad a konyha mixelés közben

konyha konyhafal fal paradicsom kosz takarítás felfröccsent fröcsög
Vágólapra másolva!
Valószínűleg nincs olyan hobbiszakács, akivel még nem esett volna meg, hogy a sütemény tésztája vagy a szép színes paradicsomszósz alapja ne csapódott volna az arcára, ruhájára és az egész konyhafalra, mikor bekapcsolta a mixert. A szélrózsa minden irányába szétförccsenő folyékony, ragacsos alapanyagok játékának most megálljt parancsolunk.
Vágólapra másolva!

Ha a keverőlapátnak vagy habverőfejnek csak a fele ér bele a híg hozzávalókba, akkor szinte biztos, hogy kapunk az arcunkba, és a fehér konyhafal, sőt még a konyhapadló sem ússza meg. Ugyanez a helyzet, ha nem lehet állítani a kézi mixer vagy a keverőtálas robotgép fokozatát, és az bekapcsoláskor rögvest vad táncot kezd járni.

Nem ússzuk meg a rajzfilmbe illő jelenetet akkor sem, ha lisztet akarunk porcukorral és vajjal kikeverni; a látvány és az eredmény szinte biztos, hogy lájktopos.

Az újabb és magasabb árkategóriás eszközökhöz jár egy olyan fedő, amely megakadályozza, hogy az akaratunk nélkül bármi kiugorjon a keverőtálból, ám a régebbi és kevésbé márkás eszközöknél csak a praktika segíthet.

A megoldás végtelenül egyszerű:

terítsünk egy nagyobb konyharuhát a keverőtálra,

így:

Forrás: Pinterest/Emma Christensen

Igaz, egy alkalom után mehet a mosógépbe, de a ruhánk biztosan tiszta marad, és megússzuk a konyhatakarítást is.

Kézi mixerhez tökéletes megoldás, ha fényes kartonból vagy műanyag irattartóból kivágunk egy kört, annak a közepébe egy kisebbet. Használat után le lehet törölni, így többször is felhasználhatjuk, pár alkalom után pedig vághatunk újat. De akár egy régi, elhasználódott konyharuhának a közepébe is vághatunk egy olyan lyukat, amelyen átfér a bot- vagy kézimixer feje.

Ha nincs kéznél gyári, készítsünk otthon fröcsögésgátlót Forrás: Hutzler