Új őrület: kannabiszos bor

2018.01.09. 11:10

Citrusos fehérbor Franciaországból, megspékelve egy kis THC-infúzióval. A bor kifinomult jellemzéséhez még hozzátehetjük: egy sauvignon blanc, amely illatában a kender jegyeit hordozza. Ám nem csupán a jegyeit.

Egy kaliforniai pincészet, a Rebel Coast Winery borászainak ötlete nem valószínű, hogy a klasszikus borok kedvelőinek kedvence lesz, hiszen a marihuánás ital alkoholmentes, ugyanis az amerikai szövetségi szabályozás a termékekben tiltja a THC keverékét alkohollal.

A marihuánát fogyasztóknak viszont információ, hogy az üvegenként 4 milligramm THC aránylag gyorsan, hét-nyolc perc alatt hat.

Az Instagramon nagy a sikereForrás: Rebel Coast Winery/Instagram

Az ötlet kitalálói, Chip Forsythe és Alex Howe – ahogy a pincészetük neve is mutatja –lázadók. Forsythe jó pár évvel ezelőtt ösztöndíjjal érkezett Kaliforniába. Miután egy hétvégén át bulizott Santa Barbara borvidékén egy partibuszon, úgy döntött, hogy a szőlőültetvény az egyetlen hely a számára, ahol az életét el tudja képzelni. A következő öt évet partibuszok helyett szőlőültetvényeken és pincészetekben töltötte. Egy vadvízi evezésen találkozott Howe-val, akit szintén lázba hozott a borászkodás, és elindították a Rebel Coast Pincészetet.

Chip Forsythe és Alex HoweForrás: Rebel Coast Winery

A legfrissebb évjáratuk a legizgalmasabb: a Rebel Coast a világ első tetrahidrokannabinol-infúziójú sauvignon blanc-ját palackozta le.

A folyamat meglehetősen egyszerű – magyarázza Howe. A bor hagyományosan erjesztett szőlővel készül, majd fordított ozmózissal eltávolítjuk az alkoholt, végül 16 mg vizes oldatú szerves THC-t viszünk be marihuánából."

A Rebel Coast kissé kannabisz ízű, de a készítői szerint abszolút megőrzi a sauvignon blanc jegyeit.

A marihuána íze nagyon jól passzol a citrusos, füves sauvignon blanc-hoz, kiváló kísérője halaknak, a könnyedebb húsételeknek, például tökéletes illik a rozmaringos csirkemellhez." – bizonygatja Forsythe.

A kannabiszos borhoz kizárólag Kaliforniában lehet hozzájutni, ám ott sem minden bárban, hiszen az engedélyek, amelyek lehetővé teszik az éttermek, bárok számára a marihuána kiszolgálását, nagyon szigorúan szabályozottak. Egy maroknyi West Hollywood-i helyen lehet majd rendelni, de valószínűleg ott is külön helyiséget kell kialakítani, hogy a pincér felszolgálhassa a THC-s italt.

Fontos megemlíteni, hogy bár egyre több helyen legalizálják az Egyesült Államokban a kannabiszt, több tagállamban akár élvezeti cikk formájában is fogyasztható, alapvetően azért egy drogról beszélünk, amelyről a mai napig vitáznak, a káros hatásairól éppen most írt véleménycikket egy orvos a Fox News-nak, az erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatják el.

EZ IS ÉRDEKELHETI: