Személyre szabott, friss kutyaétel – házhoz szállítva

Ollie kutyaeledel friss
Vágólapra másolva!
Háziállataink manapság már olyannyira kedvenceink, hogy egy nyereséges iparágat tartanak fenn: speciális állatorvosok, kozmetikusok és fodrászok, divatos öltözékek és hordtáskák, ultrakényelmes fekhelyek, komfortos utazóketrecek és még sorolhatnánk. Nem is meglepő, hogy állatkáink etetése sem sima táplálás már, hanem egészséges és kifinomult gasztronómia. Az amerikai Ollie cég személyre szabott, természetes és ízletes kutyaételeket ígér, amit egyenesen az ajtónk elé szállít.
Vágólapra másolva!

A feldolgozott állateledelekben található veszélyesen egészségtelen összetevőkből eredően az Egyesült Államokban élő kutyák 60%-a elhízott, a cukorbetegség és a rákos megbetegedések aránya folyamatosan növekszik.

Az elmúlt 10 évben a táplálásból eredő betegséggel diagnosztizált kutyák száma 900%-kal nőtt.

Ezek a megdöbbentő statisztikák nagyrészt a gondatlan, felületes jogszabályok, és a tömeggyártás nyereségorientált megközelítése miatt alakulhattak ki. A kedvtelésből tartott állatok eledelének piaca az Egyesült Államokban 30 milliárd dolláros iparággá nőtt, világszerte pedig több mint 70 milliárd dollárra rúg ez az összeg.

Ezek a tények egyáltalán nem illenek a házi kedvencek tulajdonosainak állattartási képébe. A Mintel által végzett kutatás szerint az Egyesült Államokban

a gazdik 72 százaléka úgy véli, hogy háziállataik családjuk részét képzik, és 79 százalékuk úgy gondolja, hogy a kedvtelésből tartott állatok ételeinek minősége ugyanolyan fontos, mint az embereké.

A 2016 októberében alapított amerikai Ollie cég egészséges kutyaeledelt állít elő; humán minőségű összetevőket és intelligens technológiát alkalmazva képzett táplálkozási szakemberek egyedi étrendeket állítanak össze a kedvencek számára.

Az Ollie azt állítja, hogy ez a táplálás legalább három évvel meghosszabbítja a kutyák életét.

A valódi ételek és az egészséges táplálékkiegészítők kombinációjából álló fogásokat a kutyák jobban kedvelik a konzervdobozos illetve száraz eledelekhez képest.

– mondja az Ollie képviselője.

Természetes alapanyagokból Forrás: Ollie

A kutyánk ideális menüjét kikalkulálja a weboldal, miután beírtuk az adatait: testsúly, fajta, napi aktivitás, kedvelt eledelek, sőt még az allergiát is figyelembe veszi.

Íme egy szakértő által átgondolt, frissen főzött fogás összetevői:

marhahús, burgonya, sárgarépa, spenót, chia mag, dikalcium-foszfát, napraforgóolaj, áfonya, kalcium-karbonát, tokoferolokkal tartósított halolaj, jódozott só, cink-glükonát, bazsalikom, rozmaring, E-vitamin, piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), riboflavin (B2-vitamin).

A kutya méretétől és igényétől függően egy étkezés 700-1500 forintnak megfelelő összegre jön ki.