Gyors vendégváró: gyömbéres bundás alma

alma, almaszelet
Vágólapra másolva!
Már ön sem tud mit kitalálni, ha vendégeket érkeznek? Bizony nem könnyű mindig valami újfajta finomsággal előrukkolni, ami ráadásul könnyen elkészíthető. A következő receptet azonban érdemes a kedvencek közé tennie.
Vágólapra másolva!

Általában senki sem szeret órákig pepecselni a konyhában, főleg, ha vendégek érkeznek, de még rendet is kellene rakni, és szépen felöltözni. A következő receptben az a jó, hogy bármikor könnyen elkészíthetjük, és a barátaink is biztosan imádni fogják.

Gyömbéres bundával védekeznek az almaszeletek a hideg ellen Forrás: shutterstock.com

Gyömbéres bundába bújtatott almaszeletek

Hozzávalók:

  • alma
  • liszt, a szeletek mennyiségétől függően fél vagy egy csésze
  • gyömbéres ital (otthon is elkészíhető vízből, citromból, cukorból és reszelt gyömbérből)
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítés:

Pucoljon meg, majd szeleteljen fel néhány almát (úgy, ahogy a videóban látja a következő oldalon). Öntsön egy tálba lisztet, keverjen hozzá gyömbéres italt. A tésztának enyhén folyós állagúnak kell lennie. Forgassa meg benne az almakarikákat, majd süsse aranybarnára mindet. Szórjon rá fahéjas porcukrot, és már tálalhatja is.

Lapozzon, és nézze meg, hogyan készül a bundás alma.