A Babel lett 2017 legjobb nemzetközi étterme a brit gasztromagazin szerint

Babel Étterem
Vágólapra másolva!
Fiona Beckett a híres újságíró, író és kritikus elmondása szerint nem azért látogatta meg Budapestet, hogy egy izgalmas és világszínvonalú éttermet találjon, ám a Babel mégis elnyerte a neves hölgy szívét és elismerését. Így lett a budapesti étterem a Decanter brit gasztronómiai magazin sztárja.
Vágólapra másolva!

Fiona Beckett, a díjnyertes újságíró és többkönyves író, a Decanter honlapján egy hosszú cikkben mutatja be az étterem történetét, a kedvenc ételét és a magyar borokat. Az éttermet 2008-ban alapította az akkor 29 éves Hubert Hlatky-Schlichter: élvonalbeli design, igazi borkülönlegességek és helyi hozzávalók jellemezték az éttermet, amelyet a kritikus végül izgalmasnak és világszínvonalúnak titulált. Emellett tavaszi menüsor tojás galuskáját emelte ki, szarvasgombával, tojás habbal, dehidratált tojás sárgájával és ecetes jégsalátával, amelyet nagyon fionmnak talált.

Hlatky-Schlichter Hubert és a Hine marketing igazgatója, Marie-Emmanuelle Febvret Forrás: Decanter

Ám az étteremnek is volt nehéz időszaka, amikor a tulajdonos, Hubert Hlatky-Schlichter három hónapra bezárta, mert úgy érezte, letértek az útról. Végül a Babelnek sikerült visszatérnie a gyökereihez: az erdélyi séf, Veres István érkezésével újra kitárta kapuit

Fiona Beckett Blazsovszky Péter head sommeliert is dicsérte cikkében,

aki „szorosan együttműködik a konyhával, és az általa ajánlott párosítások, különösen a hazai Hárslevelű és a Juhfark fajták, valóban meggyőzőek."

– írta Fiona Beckett.