Ezzel a módszerrel a hal- és hagymaszag a múlté

2018.01.31. 09:48

Két okból nem szeretünk hagymával dolgozni. Az egyik, hogy telesírjuk a konyhát, a másik pedig a szag, ami a kezünkön és a vágódeszkán marad utána. Szerencsére azonban minden hagymás problémánkra van megoldás. Lesse el ezeket a konyhai trükköket, és űzze el a hagymaszagot!

A klasszikus módszerek nem igazán működnek, ha a fokhagymaszag eltávolítása a cél. Lehet próbálkozni só és citromlé keverékével, de nem valószínű, hogy sokat segít, és főleg nem javasolt, ha sérülés van a kezünkön, vagy nagyon érzékeny a bőrünk – a szag mellett még jól kipirosodik és csípni is fog. Próbálkozhatunk még szódabikarbónával is, de az igazi aduász nem ez!

Forrás: shutterstock.com

A megoldás a rozsdamentes acél, ami valóban furcsán hangzik. A fokhagyma kénmolekulákat tartalmaz, vágáskor a kénmolekulák a bőrre kerülnek. Ha megérintünk egy rozsdamentes acélt, akkor az megköti a fokhagyma kénmolekuláit, így távolítja el a kellemetlen szagot. Hihetetlen, de erre célra már árulnak rozsdamentes anyagú „szappant" is, de bármilyen rozsdamentes acél felületet is megfelelő. Próbálja ki egy rozsdamentes edénnnyel; csak tartsa a kezét hideg folyó víz alatt, miközben a rozsdamentes acélból készült tárggyal 10 másodpercig dörzsöli – a szag eltűnik.

„Szappan" rozsdamentes acélbólForrás: Uncommongoods.com

A rozsdamentes acél a vöröshagyma vagy a halszag eltávolításánál is is segítség lesz. Tehát a legközelebbi főzés után próbálkozzon rozsdamentes acéllal. Meg fog lepődni, milyen jól működik.

Ön is mindig sír hagymaszeletelés közben? Akkor ez a cikk önnek szól!

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: