3 egészséges édesség diétázóknak

Chia magos puding
Chia magos puding friss gyümölcsökkel
Vágólapra másolva!
Új év, új célok. December utolsó estéjén pukkan a pezsgő, felharsan a nevetés, és a tűzijáték puskaporos illata, na meg a röpködő fogadalmak százai töltik meg a levegőt. Így, február elején pedig lehet, hogy már arra sem emlékszünk, mit fogadtunk meg. Ám van az embereknek egy olyan csoportja, akik tényleg komolyan gondolják a fogadalmaikat, így még mindig aktívan kitartanak például a diétájuk mellett. Száműzték a cukrot, az édességeket, és ha meglátnak egy süteményt a cukrászda kirakatában, azonnal elkapják a fejüket. Pedig bizony vannak olyan desszertek, amik nem az ördögöt testesítik meg.
Vágólapra másolva!

Ha egészségesen próbálunk étkezni vagy diétázunk, a desszertek azonnal kimaradnak minden körből. Az tény, hogyha az éjszaka kellős közepén majszoljuk a csokoládétortát, az nem fog jót tenni sem az egészségünknek, sem az alakunknak, azonban nem szükséges teljesen kizárni a finomságokat. Van számos olyan édesség, amellyel nem kell lemondanunk céljainkról.

Banános-kókuszos csók Forrás: thekitchn.com

Az első recept igazán egyszerű, hiszen csak 1 nagy érett banánra, ¾ csésze finomra aprított kókuszra van szüksége hozzá. Melegítse elő a sütőt 180 fokra, majd béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Törje össze egy tálban a banánt, majd keverje hozzá a kókuszt. Szedjen egy evőkanálnyi adagokat a sütőpapírra, majd süsse 15-17 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Meglocsolhatja egy kevés olvasztott étcsokival, vagy görög joghurttal.

Sült gyümölcsök joghurttal Forrás: thekitchn.com

Vegyen 1 nagy mangót, 1 grapefruitot, ½ ananászt és 2 vérnarancsot. Keverjen össze egy nagy tálban 1/4 csésze nádcukrot, 1 teáskanál bourbon vaníliát, és egy csipet sót. Vágja karikákra a mangót, a narancsot, a grapefruitot, cikkekre pedig az ananászt. Forgassa meg a gyümölcsöket a nádcukros keverékben, majd tegye egy sütőlapra. Süsse körülbelül 180 fokon 10 percig, majd hagyja kihűlni. Keverjen össze egy tálban 1 csésze görög joghurtot, ¼ csésze mascarpone sajtot és ½ csésze aprított makadámdiót. Fogyassza a gyümölcsöket a joghurttal.

Chia magos puding friss gyümölcsökkel Forrás: thekitchn.com

A következő receptben szintén a gyümölcsöké a főszerep. Keverjen össze ½ csésze kókusztejet ½ csésze mandulatejjel, 3 evőkanál édesítővel, 2 teáskanál eredeti borubon vaníliával és egy csipet sóval. Folyamatos kevergetés mellett adjon hozzá ¼ csésze chia magot, majd tegye a hűtőbe legalább egy éjszakára. Fogyassza friss, szezonális gyümölcsökkel, pirított kókusszal és pirított mandulával.