Jégpohárból italozhat a jégből készült étteremben

2018.02.06. 14:56

Ebben az étteremben és szállodában nemcsak az a megdöbbentő, hogy jégből és hóból építették, hanem az is, hogy minden tavasszal a földdel válik egyenlővé.

A finnországi Snow Castle-t, vagyis a Hókastélyt 1996-ban építették Kemi városában, és még a Guinness Rekordok közé is bekerült, mint az első hóból készült kastély és a leghosszabb hófal. A kastély ugyanolyan, mint egy hétköznapi hotel, azzal a különbséggel, hogy itt a szobákban -5 fok van. Ez bizony azt jelenti, hogy bundára kell váltani a kombinét.

Kattintson a képre! Galéria nyílikForrás: Timo Laapotti

Az étterem menüsorán olyan finomságok szerepelnek, mint a bárány, a jávorszarvas, helyi halak, főként lazac és sügér, a helyi bogyókból készült italokat pedig jégpoharakból kortyolgathatjuk. Ha azonban egy kis meleg kényeztetésre vágyunk a hideg falak között, rendelhetünk forralt bort és forró csokoládét is.

A Hókastélyt minden évben újra fel kell építeni,

hiszen amikor beköszönt a tavasz, az épület elolvad: így nincs két egyforma kastély. Az építkezést decemberben kezdik, és általában hat hétig tart. A kastély és az étterem mellett ott áll egy jégkápolna is, ahol akár az örök hűséget is kimondhatják a hideget kedvelő szerelmesek.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: