Bikák csapnak össze a Corinthia Hotel Báltermében

Vágólapra másolva!
Március első péntekén összecsapnak a bikák a Corinthia Hotel Báltermében: séltáló kóstolón kortyolhat bele az egri és a szekszárdi bikavérbe.
Vágólapra másolva!

A legalább négyféle szőlőfajtából készülő bikavér íze a termőtáj adottságai miatt a két borvidéken eltér egymástól, de az egri és a szekszárdi vezető termelők egyaránt hisznek ennek a bornak a különlegességében.

Forrás: Furmint Photo

A külföldi fogyasztók legtöbbször a magyar éttermekben találkoznak a borfajtával, így az ottani sommelier-k azon dolgoznak, hogy nemzetközi szinten is újra elismertté tegyék a bikavért. A top budapesti éttermek sommelier-i szerint a betérő vendégek általában nosztalgiával emlegetik a „Bull's blood"-ot, ám kevesen választják ajánlás nélkül.

A bikavér – a kékfrankos alap miatt – általában jól párosítható a vörös húsok közül mangalica- és vaddisznószűzzel, borjúval, illetve bárányfartővel,

köretek közül pedig a sütőtökkel, zöldlencsével, édesburgonya-pürével, kápiapaprika-krémmel és ördögszekérgombával.

Az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt március 2-án tartják a Corinthia Hotel Báltermében.