Mi van az ételfotókon? Hús helyett WC-tisztító tabletta, tej helyett ragasztó

TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
Tehát a webre csak a legjobb ételfotók kerülhetnek. Az egyik kifinomult fogás és alapanyagai: WC-tisztító korong, borotvahab és egyebek
Vágólapra másolva!
Az internet korában már megtapasztalhattuk, hogy semmi sem az, aminek látszik. Így, amikor ránézünk egy olyan fotóra, ami egy ínycsiklandó ételt ábrázol, jusson eszünkbe: nem minden az, aminek látszik. Persze itt nem az Instagramra lőtt éttermi fényképekről van szó, hanem azokról a professzionális fotókról, amikor mindenféle trükköt felhasználnak, hogy az étel még finomabbnak, ropogósabbnak és ínycsiklandóbbnak tűnjön.
Vágólapra másolva!

A ételfotósok mindenféle trükköt bevetnek annak érdekében, hogy a fogások kívánatosak legyenek. Az úgynevezett food stylistok ennek eleget is tesznek, aztán már csak néhány kattintás, és kész is a remekmű, ami valójában ehetetlen. A csalás vétségét azonban nem lehet felróni nekik, hiszen ha a megrendelő úgy kívánja, hogy a belül nyers, ám kívülről ropogósnak tűnő pulyka bőre még pirosabb legyen, akkor bizony elő kell venni az ételszínezékeket.

food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food stylist
food sylist
food sylist
food sylist
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food stylist
food sylist
food sylist
food sylist
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food stylist
food sylist
food sylist
food sylist
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
food styling
food styling
food styling

De nem minden hamis – magyarázza Denise Stillman food stylist, aki 20 éve van a szakmában. – Legyen szó akár televíziós, akár a nyomtatott sajtóban megjelent reklámról vagy egy filmforgatásról, a food stylist célja, hogy a természetes szépséget hangsúlyozza.

Ennek ellenére nem idegen a szakmában a rúzs használata,

ha a gyümölcsöket szeretnék egy kicsit feldobni, vagy a színes krumplipüré, mert a fagylalt szobahőmérsékleten gyorsan olvad. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a virtuális világban bármi hamis valósággá válhat, mint a képek mögött megbúvó igazság vagy a nem létező étterem, amely a TripAdvisor szerint London legkedveltebb helye.

food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food stylist
food sylist
food sylist
food sylist
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food stylist
food sylist
food sylist
food sylist
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food styling
food stylist
food sylist
food sylist
food sylist
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
TripAdvisor London legjobb étterem Shed at Dulwich Oobah Butler
food styling
food styling
food styling

Amikor megpillantjuk egy ínycsiklandó hamburger képét, jusson eszünkbe, hogy a szezámmagokat sokszor szó szerint odaragasztják a bucira. És ha már hamburger, akkor ne feledkezzünk meg a T-tűről sem, amelyet gyakran használnak azért, hogy egyben tartsa az ételt. Sőt, biztosan látott már ön is olyan krémlevest, amelyet zöldségekkel, például spárgával díszítettek. Persze nem maguktól maradnak a leves tetején, hanem egy fejjel lefelé fordított csésze vagy bögre segítségével.

Ám ez még mind semmi, hiszen a hűs italokban a jég sem valódi, hanem műanyag.

Vannak olyan ételek, mint a csirke, a marha vagy a hamburger, amelyek a fotózás alatt gyorsan kiszáradnak. Ilyenkor van szüksége a fotósnak egy kis olívaolajra vagy növényi olajra. Egy ecset segítségével megkenik a húst, és folytatódhat is a munka.

Tejszínhab helyett is szívesebben használnak borotvahabot, mert könnyebben formázható, míg a hajlakktól a gyümölcsök, mint a szőlő, fényesebben ragyognak, és frissebbnek, gusztusosabbnak tűnnek.

A hajlakk nemcsak akkor hasznos, ha a frizuránkat akarjuk belőni, hanem akkor is, amikor azt szeretnénk elérni, hogy a kiszáradt ételek újra frissnek tűnjenek. A színes, olvadt viasz nagyon hasonlít a különböző mártásokhoz, a mosogatószertől vagy a folyékony szappantól ínycsiklandóan felhabzik az ital, például a kávé, a textilvédő spraynek köszönhetően pedig nem szívja magába a szirupot a palacsinta.

A hamis pezsgőt vízzel, szójaszósszal és Alka Seltzer pezsgőtablettával készítik.

A rizsszemeket lakkal szokták bevonni, hogy ne ragadjanak össze, és szép világosak, illetve fényesek legyenek, míg a tésztákra glükóz szirup kerül, hogy megőrizzék a frissesség látszatát. És a WD-40 is ott lapul minden food stylist táskájában.