Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye a serpenyőbe a két evőkanál vajat, a meggyet, a cukrot és a vizet, majd lassú tűzön párolja a cseresznyét 5-6 percig. Vegye le a tűzről, majd hagyja kihűlni. Egy tálban keverje össze a tojást, a lisztet, a tejet és a sót, végül adja hozzá a ricottát. Tegyen még két evőkanál vajat a serpenyőbe, majd süsse a tésztákat, míg aranybarnák nem lesz. Tálalja mézzel és cseresznyével.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverje össze egy nagy tálban a zabot, a zablisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a cukrot és a lenmagot. Adja hozzá a tejet és a citromlevet, majd egy kézi habverő segítségével keverje össze. Tegye az olajat egy serpenyőbe, majd alacsony lángon kezdje el kisütni a palacsintákat. Tálalja juharsziruppal, apróra tört diófélékkel és gyümölcsökkel, mint a mangó, a banán vagy a szamóca.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ha a mazsola nem elég puha, tegye bele forró vízbe, majd hagyja ázni néhány percig. Keverje össze a túrót a tejföllel, majd a felvert tojásokkal. Keverje hozzá a citrom héját, az eredeti bourbon vaníliát, a cukrot, majd adja hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozza jól össze a tésztát, majd keverje bele a mazsolát, miután papírtörlővel felitatta róla a vizet. Tegyen egy evőkanál vajat a serpenyőbe, majd süsse a palacsintákat, amíg aranybarnák nem lesznek. Tálalja citrommal és egy kis tejföllel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse fel a vaj felét és az olajat egy serpenyőben. Süsse 2 percig a lereszelt céklát, közben folyamatosan kevergesse. Szedje ki egy tálba, majd hagyja hűlni néhány percig. Keverje hozzá a tejet, a tojást és a cukrot, majd fokozatosan adja hozzá a lisztet, ha sima tésztát szeretne. Törölje ki a serpenyőt, tegye bele a maradék olajat és vajat, majd süsse a tésztákat, míg aranybarnák nem lesznek. Tálalásnál locsoljon a piros tésztára az olvasztott étcsokoládéból, majd tegyen a tetejére habtejszínt.
Hozzávalók:
Hozzávalók a sodóhoz:
Elkészítés:
A sodóhoz melegítse fel a tejet egy kis lábasban, majd adja hozzá a kardamomot, vegye le a tűzről, és hagyja állni legalább 10 percig. A tojássárgáját, a cukrot és a kukoricalisztet keverje össze egy tálban, öntse hozzá a kardamomos tejet, majd dolgozza össze egy habverővel. Tegye vissza a sodót a lábasba, majd forralja közepes lángon 1-2 percig. Tegye a lábast egy hidegvizes edénybe, majd amikor majdnem kihűlt, keverje hozzá a vajat és tegye a hűtőbe egy órára. A tésztához keverje össze a lisztet, a tejet, a vizet, a cukrot, a tojást, a vaj felét és az egy csipet sót. Tegye a hűtőbe egy órára. Ezt követően közepes lángon olvassza meg a vaj másik felét, majd süsse a palacsintákat, míg aranybarnák nem lesznek. Rétegezze a kisült tésztát, közéjük pedig tegyen habtejszínt. Takarja le, tegye a hűtőbe, majd tálalja a sodóval, mézzel és a narancs reszelt héjával.
A zöld teás palacsinta receptjéért kattintson a következő linkre.