Receptek két összetevőből

eper sorbet
Vágólapra másolva!
Megesik, hogy üres a hűtő és a kamra, vásárolni pedig nincs kedvünk. A polcon ott árválkodik pár tojás és egy joghurt, találunk egy kis mézet, és a fiók rejt még egy tábla étcsokoládét is. Ezekhez a receptekhez nem is lesz szükségünk másra. Mindegyikhez mindössze két összetevőre van szükség.
Vágólapra másolva!

Csokoládé és tojás

Ehhez a csokoládés süteményhez mindössze 4 tojásra és 1 tábla csokoládéra van szükség.

Először olvassza meg a csokoládét, keverje össze, majd szedje szét a tojásokat. A sárgáját egyesével keverje hozzá a csokoládéhoz, ezután adja hozzá a habbá vert fehérjét is. Tegye tepsibe, majd süsse 170 fokon 30 percig. Tálaláskor adhat hozzá gyümölcsöket vagy vanília fagylaltot, de önmagában is finom.

Sajt és tojás

Az alacsony szénhidráttartalmú tészta esetén sem kell semmi bonyolultra gondolni: 1 csésze sajtból és 1 tojássárgájából készül.

Olvassza meg a sajtot, keverje hozzá a tojássárgáját, majd két sütőpapír között nyújtsa ki és vágja fel úgy, ahogy a lenti videóban látja. Fagyassza le, majd főzze meg. Tálalja paradicsomszósszal és egy kis bazsalikommal.

Forrás: Shutterstock

Eper és méz

Az eper sorbet receptje is hasonlóan egyszerű: 450 g eper és 85 g méz szükséges hozzá. Vágja ketté az epreket, fagyassza le, majd tegye egy konyhai robotgépbe. Adja hozzá a mézet, majd dolgozza jól össze.

Joghurt és liszt

Itt a két hozzávalóhoz egy hangyányi harmadik is kell.

Ha egy kis pizzaszerű lepényre vágyik, keverjen össze 1 csésze görög joghurtot és 1 csésze lisztet egy késhegynyi sütőporral. Gyúrja addig, amíg el nem válik az edény falától. Vágja négyfelé, nyújtsa ki, majd süsse meg egy kis olajon, mint a palacsintát.

Fogyassza önmagában, fokhagymával, vagy tojással és avokádóval, csirkemellel és zöldségekkel, esetleg pizzaként.

Mogyorókrém és tojás

Gyakran megkívánjuk az édeset a szomorú és borongós napokon, de idő vagy energia hiányában inkább lemondunk róla: semmi kedvünk még egy órát sem elölteni a konyhában. Ez az egyszerű csokoládészuflé azonban megoldja a problémánkat.

Válasszon szét 2 darab tojást, majd a sárgájához keverjen hozzá 1/2 csésze mogyorókrémet. Verje fel a fehérjét, majd adja hozzá a krémhez úgy, ahogy a videóban látja. Süsse 190 fokon 15-17 percig, és tálalja friss gyümölcsökkel.